Події

Вищий антикорупційний суд конфіскував статки херсонського колаборанта Сальдо, серед яких – фірма в Житомирській області

9 May 2023, 12:06

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) конфіскував статки колаборанта Володимира Сальдо.

Про це 9 травня повідомляє Центр протидії корупції.

«Зокрема, йдеться про зареєстроване в Коростишівському районі ПАТ «Каштан», яке займається видобутком декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. ВАКС також конфіскував 30% транспортної компанії «Дельта Сервіс». Окрім того, у Сальдо забрали готель та триповерхову будівлю у Херсоні, будинок площею 226 квадрати у Херсоні, квартири у Херсоні та Одесі, апартаменти площею понад 300 квадратів у Ялті, квартиру та два паркомісця у Ореанді, декілька земельних ділянок та автомобіль Volvo XC90», - йдеться у повідомленні.

Водночас суд відмовився конфісковувати майно, яке записано на доньку Ірину, зокрема зареєстроване в Херсоні ТОВ «Бебко» (мережа автосалонів, яка є дилером автівок Volvo) та зареєстроване в Херсоні ТОВ «Конка», яке займається організацією дозвілля.

«Все це вдалось конфіскувати завдяки санкційному механізму, розробленому ЦПК, Автомайданом та нашими партнерами. Ми також сподіваємось, що Сальдо не тільки втратить активи, а й відповість за державну зраду», - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, в січні цього року житомирянину, який керував підприємством родини херсонського «гауляйтера» Сальдо ПрАТ «Каштан», оголосили про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та за ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) КК України.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2022 року був накладений арешт на активи підприємства в Житомирській області, кінцевим бенефіціаром якого є родина екснардепа-зрадника, гауляйтера тимчасово окупованої Херсонщини Володимира Сальдо, діяльність бізнес-структури пов’язана із видобутком та обробкою граніту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд підприємство Сальдо ВАКС гауляйтер Херсон ЦПК конфіскація 
Матеріали по темі