Суспільство

Жителі Житомирської області отримали 170 ваучерів на суму понад 1,5 млн грн, якими можна оплатити навчання

26 May 2023, 16:19

Жителі Житомирської області вже отримали 170 ваучерів на оплату навчання.

Про це 26 травня повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«На сьогодні підрозділи служби зайнятості в області видали жителям області вже 170 ваучерів на навчання на загальну суму 1 млн 595 тис грн. Фінансується програма підвищення конкурентоспроможності дорослого населення на ринку праці з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття», – йдеться у повідомленні.

Серед запропонованих професій і спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, в охочих удосконалюватися досі затребуваними були «Медсестринство», кравець, закрійник, водій автотранспортних засобів, робітник фермерського господарства, кухар, електрогазозварник, слюсар-ремонтник, охоронник та водій навантажувача.

Очікується, що у червні кількість напрямів розшириться, адже розпочнеться вступна кампанія у виші, і ті, хто планує підвищити кваліфікацію або здобути більш актуальну, на основі вже наявних ступеня бакалавра або магістра, звертатимуться до служби зайнятості за отриманням ваучера.

У центрі зайнятості звертають увагу, що з 25 травня перелік професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер на навчання, розширено до 123. Ознайомитися можна тут: http://surl.li/eruwo.

Повна інформація щодо ваучерів – на сайті Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

У центрі зайнятості нагадують: ваучер – це документ встановленого зразка, який дає можливість сплатити за навчання. Отримати його можуть люди віком від 45 до 60 років, люди з інвалідністю, звільнені зі служби військовослужбовці, внутрішні переселенці, а також особи, які були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.

Консультації щодо отримання ваучерів та подальшого навчання на Житомирщині – у відділі активних програм зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном: 067-687-98-51.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 18 квітня 2023 року Житомирська обласна служба зайнятості видала 120 ваучерів на оплату навчання за 10 напрямами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ безробітний безробіття ваучер навчання оплата навчання  
Матеріали по темі