Влада

У Житомирській області більшість кримінальних проваджень про незаконну порубку або перевезення деревини до суду не доходять

31 May 2023, 15:23

Під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського 31 травня проведено засідання робочої групи щодо здійснення контролю за використанням, охороною лісових ресурсів, недопущення розкрадання і незаконного їх використання на території області.

Про це повідомляє пресслужба ОВА.

«Під час засідання було заслухано інформацію від представників Столичного лісового офісу ДП «Ліси України», Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради, Державної екологічної інспекції Поліського округу, Головного управління Національної поліції у Житомирській області, Управління патрульної поліції в Житомирській області. У філіях Столичного лісового офісу ДП «Ліси України» та дочірніх підприємствах Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради утворено 73 мобільні рейдові груп з охорони лісів, до складу яких входять 224 працівники лісової охорони та 59 співробітників національної поліції», - йдеться у повідомленні.

В 2023 році рейдовими групами вже проведено 6509 рейдів, виявлено 304,9 куб. м незаконно зрубаної деревини. Внаслідок незаконної рубки лісовому господарству заподіяна шкода в розмірі близько 3,7 млн грн. Вилучено 57,0 куб. м добутої у незаконний спосіб деревини, передано до поліції 11 матеріалів, складено 180 адміністративних протоколів на загальну суму 63,7 тис. грн.

Упродовж 2023 року слідчими підрозділами ГУНП в Житомирській області розслідувалося 287 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу, за ст. 246 КК України, з яких 76 провадження реєстрації 2023 року.

Протягом 2023 року закінчено 42 кримінальних провадження за фактами незаконної порубки, незаконного перевезення, зберігання або збуту лісу, з них до суду з обвинувальним актом направлено 6 кримінальних проваджень, закрито – 36 кримінальних проваджень.

Упродовж 2023 року в рамках розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії проведено 64 огляди місця події.

Без прийнятих кінцевих процесуальних рішень станом на 1 травня 2023 року залишається 245 кримінальних проваджень, розпочатих за фактами незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України.

Нагадаємо, на початку квітня поблизу села Будичани Житомирського району екологи зафіксували незаконну вирубку понад сотні дерев, завдані збитки перевищують 1,5 млн грн

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 1 червня 2023 року лісорубний квиток та сертифікат про походження деревини видаватимуть онлайн, щоб унеможливить зловживання та фальсифікацію дозвільних документів та простежити обіг деревини від місця заготівлі до її реалізації на експорт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА деревина поліція вирубка дерево  
Матеріали по темі