Суспільство

Стрільба з лука, важка атлетика і жим лежачи: спортсмени з Житомирської області вибороли призові місця на чемпіонатах України та Світу

1 June 2023, 09:35

Житомирська спортсменка Ольга Хомутовська виборола золото та бронзу на чемпіонаті України зі стрільби з лука.

Про це 31 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації з посиланням на інформацію Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту ОВА.

«Спортсменка зі стрільби з лука Ольга Хомутовська на Чемпіонаті України серед юніорів та кадетів здобула чемпіонський титул, виборовши «золото». Також на чемпіонаті юна житомирянка здобула бронзову нагороду», – йдеться у повідомленні.

Змагання проходили у Львові й тривали з 23 по 27 травня.

Фото з сайту ОВА

Також в ОВА 31 травня повідомляли, що днями у Луцьку відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок в категорії дорослі. У місцевому спортивному комплексі «Колос» за звання найкращого штангіста боролися 220 учасників практично з усієї України.

Зазначається, що у ваговій категорії 96 кг серед 14 спортсменів вдало виступив представник Звягельської школи важкої атлетики Олег Ніколаєнко (тренер Валерій Постіженко). Олег здобув малу золоту медаль у ривку з результатом 156 кг, малу срібну медаль у поштовху з результатом 180 кг та за сумою двоборства здобув срібну медаль з загальним результатом 336 кг.

Фото з сайту ОВА

А 29 травня в обласній військовій адміністрації розповідали, що голова Федерації з пауерліфтингу в Житомирській області Андрій Баленков став срібним призером Чемпіонату світу із жиму лежачи.

У запеклій боротьбі спортсмен посів другу сходинку Чемпіонату Світу, підкоривши штангу у 270 кг та склавши гідну конкуренцію 18-разовому чемпіону та рекордсмену Світу Даіки Кодамі з Японії.

Фото з сайту ОВА

Нагадаємо, 28 березня 2023 року пресслужба ОВА інформувала, що житомирські спортсмени вибороли нагороди на міжнародних змаганнях зі спортивної аеробіки у Португалії.

Як повідомляв Житомир.info, 13 березня 2023 року пресслужба Житомирської ОВА інформувала, що голова Федерації з пауерліфтингу в Житомирській області Андрій Баленков здобув першість на Чемпіонаті України з жиму лежачи серед чоловіків М1 (270 кг).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт спортсмен стрільба з лука жим лежачи важка атлетика  
Матеріали по темі