Місто

В районі Бердичівського мосту в Житомирі комунальники ліквідують промоїну, що призвела до втрати води

5 June 2023, 17:34

На греблі Тетерева у Житомирі ліквідують промоїну, через яку водосховище втрачало воду.

Про це 5 червня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«На греблі Тетерева в районі Бердичівського мосту працівники КП «Експлуатація штучних споруд» проводять роботи з ліквідації промоїни, що утворилася через паводок. Промоїна призвела до втрати води у водосховищі Житомирське», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проблему розглянула комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. 28 травня на позачерговому засіданні вирішували, як ліквідувати промоїну на річці в районі шибера правого устою греблі.

Під шибером, що регулює рівень води у водосховищі, вдалося, коли вода опустилася до належного рівня, ліквідувати промоїну.

«Щоб наповнити водосховище, зараз ставитимемо назад елементи шибера, використовуємо лебідки», – пояснює директор КП «Експлуатація штучних споруд» Віталій Ролінський.

Ремонтні роботи розпочали 29 травня, за тиждень-півтора планують завершити.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2023 року в Малинському водосховищі зафіксували підняття води до критичного рівня. Аби не зруйнувалася гребля на річці Ірша, був проведений поверхневий скид води. У зв’язку з цим перекривали пішохідну і транспортну переправу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: промоїна Тетерів річка водосховище  
Матеріали по темі