Події

У Житомирській області через падіння уламків ворожої ракети загинула людина, ще 3 травмовані, понад 12 будинків пошкоджені (оновлено)

9 June 2023, 08:30

Уночі 9 червня над Звягелем збили ворожу ракету: через падіння уламків 1 особа загинула, троє травмовані.

Про це зранку повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Сьогодні вночі під час повітряної тривоги на Житомирщині силами ППО, за попередніми даними, збито одну ракету. Внаслідок падіння уламків в м. Звягель зруйновано 1 та пошкоджено 12 житлових будинків. Внаслідок події 1 особа загинула та 3 особи травмовано», - йдеться в повідомленні.

Зауважимо, у ніч на 9 червня повітряна тривога у Житомирській області розпочалася о 1:44 та тривала до 4:20.

За даними Командування Повітряних Сил, усього в ніч на 9 травня сили та ППО знищили 10 ударних дронів, 4 крилаті ракети та 4 розвідувальні БпЛА.

«У ніч на 9-го червня 2023 року в період з 22.00 по 04.00 год російські окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55 по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури. Пуски «шахедів» здійснювались з південного напрямку, крилатих ракет – з району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс. Протягом атаки запущено до 16 ударних БпЛА та шість крилатих ракет повітряного базування. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил в зонах відповідальності повітряних командувань «Схід», «Захід» та «Південь», у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України, знищено 4 крилаті ракети Х-101/Х-55, 10 ударних дронів «Shahed-136/131», «Ланцет» та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10», «Supercam». Також близько 20.00 години 8 червня противник завдав ударів з Чорного моря двома ракетами «Калібр» по одному з цивільних об’єктів на Черкащині», - інформують на сторінці Повітряних Сил.

Оновлено о 8:50

За інформацією пресслужби ГУ ДСНС України станом на 8:20, пошкоджених будинків нарахували 30, а зруйновано вщент 4.

«Вночі, в одному із міст регіону, внаслідок падіння уламків, за попередньою інформацією, зруйновано 4 будинки, пошкоджено 30. Одна людина загинула та троє травмовано. Виникло загоряння пошкодженого житлового будинку та залишків зруйнованого будинку на площі 300 кв.м. О 04:46 пожежу ліквідовано. Від ДСНС залучено 14 рятувальників та 3 од. техніки», - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, уночі 6 червня Повітряні Сили знищили усі 35 із 35 крилатих ракет, які російська армія запустила по території України, вибухи було чутно і в Житомирській області. Попередньо, працювала ППО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ракета ракетний удар тривога повітряна тривога обстріл уламки Бунечко Командування Повітряних Сил ППО ДСНС 
Матеріали по темі