Місто

Уздовж Кам’янки в Житомирі планують зрізати понад 1200 дерев

11 June 2023, 17:21

У Житомирі на прибережній території річки Кам'янки, в районі Богунського моста, планують видалити понад 1200 пошкоджених дерев.

Проєкт рішення «Про видалення зелених насаджень у м. Житомирі» 9 червня оприлюднили на сайті Житомирської міської ради (рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому 23 червня).

«Дозволити видалити та видати ордер на видалення зелених насаджень, зазначених в акті обстеження зелених насаджень від 24.05.2023 р. № 115, управлінню комунального господарства міської ради», – йдеться у повідомленні.

У додатку до проєкту рішення зазначено, що видалити необхідно 1221 дерево, більшість із них – тополі.

«Комісією з обстеження зелених насаджень на території Житомирської територіальної громади за адресою: прибережна територія річки Кам'янки в районі Богунського моста, виявлено 1221 (одна тисяча двісті двадцять одне) дерево, а саме: 623 (шістсот двадцять три) дерева породи “тополя”, 110 (сто десять) дерев породи “американський клен”, 25 (двадцять п'ять) дерев породи “в'яз”, 133 (сто тридцять три) дерева породи “акація”, 15 (п'ятнадцять) дерев породи “верба”, 315 (триста п'ятнадцять) повалених дерев, які знаходяться в незадовільному та фаутному стані і потребують видалення», – зазначено у додатку.

Скриншоти з додатка до проєкту рішення

Нагадаємо, у травні 2023 року вздовж річки Кам’янка, від Богунського мосту до річки Коричанки, можна було попобачити багато сухих та пошкоджених дерев. Начальниця відділу екології та природних ресурсів Житомирської міської ради Поліна Червінська у коментарі Житомир.info зазначала, що «дерева вибракують, передадуть акт на розгляд виконавчого комітету та за рішенням нададуть ордери на Управління комунального господарства для виділення коштів на проведення робіт» з їх видалення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка Кам'янка берег набережна дерево дерева зрізання видалення  
Матеріали по темі