Події

Заштовхав жінку в будинок та намагався зґвалтувати: у Житомирській області ув’язнили чоловіка за повторний злочин

15 June 2023, 16:08

У Житомирській області раніше неодноразово судимий чоловік отримав ще один термін: намагався зґвалтувати жінку. Довести справу до кінця зловмиснику завадили сусіди постраждалої, які прибігли на її крик. За скоєне чоловіка, який у 2016 році був засуджений за аналогічний злочин, ув’язнили на 5 років 6 місяців.

Вирок щодо вказаного кримінального правопорушення (за ст. 152 КК України (Зґвалтування)) Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області ухвалив 9 червня 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 14 червня.

Обвинувачений – уродженець с. Рудня-Іванівська Ємільчинського району Житомирської області, раніше судимий: двічі – за крадіжки, один раз – за статтею 152 КК України (Зґвалтування); (звільнений 05.08.2022 у зв`язку з відбуттям терміну покарання, судимість не знята та не погашена у встановленому порядку).

Чергове правопорушення обвинувачений скоїв 16 січня 2023 року. Чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зайшов до чужого двору. Господиня обійстя, почувши гавкіт собаки, вийшла надвір. Непроханий гість заштовхав жінку всередину будинку. Потім із застосуванням сили та погрозами намагався зґвалтувати. Жінка чинила опір та кричала. Тож на гамір прибігли сусіди. Це завадило чоловікові реалізувати свій намір – йому довелося втекти.

Скриншот з вироку Новоград-Волинського міськрайонного суду від 9.06.2023 року

Зазначається, що в судовому засіданні чоловік свою вину визнав, але відмовився давати показання.

Постраждала жінка у суді розповіла, що раніше не була знайома з обвинуваченим.

Скриншот з вироку Новоград-Волинського міськрайонного суду від 9.06.2023 року

Свідок, сусідка потерпілої, зокрема, розповіла, що обвинувачений, втікаючи, перестрибнув через паркан. При цьому загубив черевик. Інший свідок додав, що намагався наздогнати нападника, але той устиг накивати п’ятами.

Скриншот з вироку Новоград-Волинського міськрайонного суду від 9.06.2023 року

Врешті, суд ухвалив визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення і призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців.

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватиметься з моменту затримання – з 16 січня 2023 року.

Також на користь держави з обвинуваченого стягнули витрати на залучення експертів у сумі 17 710 грн 54 коп. Цивільний позов потерпіла не заявила.

Скриншот з вироку Новоград-Волинського міськрайонного суду від 9.06.2023 року

Як повідомляв Житомир.info, 3 травня 2023 року Новоград-Волинський міськрайонний суд ухвалив вирок чоловікові, який у 2015 році зґвалтував сестру. У результаті потерпіла завагітніла та народила дитину. За скоєне чоловіка засудили до 13 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування суд вирок  
Матеріали по темі