Місто

У Житомирі пневмоструменевим методом ремонтують проспект Миру, а потім там комунальники лататимуть великі ями

19 June 2023, 15:57

Дорожнє покриття на проспекті Миру місцева влада називала один з найгірших у Житомирі. Нині там розпочалися ремонтні роботи. Латати ями та тріщини вирішили пневмоструменевим методом.

«Було оголошено процедуру закупівлі послуги з пневмоструменевого ремонту покриття проспекту Миру. Наразі є переможець, який минулого тижня почав виконувати роботи. З пропозицією 270 тисяч гривень перемогло ТОВ «УКРІНТЕХ», – говорить заступник начальника КП «УАШ» Дмитро Павлов.


Зранку 19 червня будівельної техніки та працівників немає. Видно, що вже встигли зробити невелику ділянку на початку проспекту, і там на дорозі розсипаний щебінь. Комунальники пояснюють, що це особливість цього методу.

«В даному методі використовуються струмінь гарячого повітря, який продуває, вичищає ямки, й задувається сумішшю щебеню та емульсії. Воно подається під тиском. Даний метод передбачає те, що є щебінь на проїзній частині, який потім потрібно прибрати. Водіїв ми про це повідомляли. Є небезпека руху на великій швидкості, тому потрібно дотримуватися швидкісного режиму, і все буде добре», – каже заступник начальника КП «УАШ».

Вирішили використовувати такий метод, бо це дешевша альтернатива, кажуть в комунальному підприємстві.

«Використовували такий метод у Житомирі лише на Західному шосе, здається, ще на вулиці Короленка. Цього року прийшли до висновку, що потрібно терміново ремонтувати проспект Миру, а його стан потребує капітального ремонту. Змінити повністю покриття зараз доволі дорогий проєкт, було прийняте альтернативне рішення – швидко й якісно зробити цю роботу», – пояснює заступник начальника КП «УАШ» Дмитро Павлов.

Пневмоструменевим методом можна залатати лише невеликі ями та тріщини, тому, коли підрядник завершить роботи, ремонтувати дорогу на проспекті Миру будуть ще й комунальники.

«Протягом місяця будуть виконанні роботи з забивки, ліквідація ямковості пневмоструменевим методом. Далі заходять на проспект Миру комунальники та усувають глибокі й великі ями. Будемо вирізати, фрезерувати та перетягувати суцільним», – сказав заступник начальника КП «УАШ» Дмитро Павлов.

По завершенню робіт КП «Управління автомобільних шляхів» огляне ділянку й вирішить, чи використовувати такий метод для ремонту проспекту Незалежності.

Нагадаємо, 7 червня житомирських водіїв попереджали про початок робіт на проспекті Миру.

Як повідомляв Житомир.info, 31травня-1 червня 2023 року тривали роботи з поточного ремонту вулиці Ціолковського. У зв’язку з цим був змінений рух тролейбуса та чотирьох автобусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт проспект Миру УАШ Павлов  
Матеріали по темі