Події

У Житомирі викрили чоловіків, які обладнали у бусах мінізаправки, під час обшуків вилучили 6 тонн пального сумнівної якості

21 June 2023, 17:16

У Житомирі викрили трьох чоловіків, які протягом 2022-2023 років реалізовували дизельне пальне сумнівної якості, обладнавши мінізаправки «на колесах». Під час обшуків 20 червня у фігурантів вилучили майже 6 тонн фальсифікату.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом незаконного придбання з метою збуту, зберігання та транспортування з цією метою та збуту фальсифікованого пального, реалізація якого становить загрозу для життя і здоров’я людей (ч. 3 ст.204 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, троє жителів Житомира протиправно, без передбачених законодавством дозволів, протягом 2022-2023 років реалізовували на території регіону дизельне пальне сумнівної якості.

Ділки налагодили мобільний збут, обладнавши у бусах свого роду мініАЗС: пальне розливали з єврокубів, до яких прилаштували заправні пістолети. Такий бус припарковували на майданчиках для стоянки транзитного транспорту та продавали фальсифікат за нижчими від ринкових цінами. Щоденна реалізація сягала тисячі літрів. Серед інших, постійною точкою продажу був майданчик на околиці села Житомирського району.

20.06.2023 прокурори спільно з правоохоронцями провели низку обшуків за місцем проживання фігурантів, у точках реалізації та в транспортних засобах, з яких збували незаконно виготовлене дизельне пальне.

Виявлено та вилучено майже 6 тонн фальсифікованого пального ринковою вартістю понад 200 тис. грн, три транспортні засоби, якими його перевозили, ємності для зберігання, насоси та заправні пристрої, чорнові записи тощо.

Наразі готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності. Вирішується питання щодо призначення відповідних експертиз фальсифікату.

Злочинну діяльність викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури слідчими слідчого управління ГУНП в області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Досудове розслідування триває, встановлюються обставини скоєння злочину та причетність інших осіб.

Як повідомляв Житомир.info, 13 червня 2023 року патрульні Звягельського райвідділу зупинили водія автомобіля «Volkswagen LT35» для перевірки. За кермом перебував 20-річний житель Рівненщини. Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили, що хлопець перевозить 850 літрів дизельного палива без будь-яких документів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дизпаливо пальне фальсифікат обшук  
Матеріали по темі