Суспільство

Баскетбольна команда з Житомирської області стала срібним призером Всесвітніх Ігор Спеціальної Олімпіади

25 June 2023, 09:48

Команда з Житомирської області виборола срібло у змаганнях з баскетболу на Всесвітніх Іграх Спеціальної Олімпіади в Берліні.

Про це 24 червня повідомив департамент освіти і науки Житомирської ОВА.

«Сьогодні завершилася найбільша інклюзивна подія у світі – Всесвітні Ігри Спеціальної Олімпіади в Берліні. Представники з різними метальними нозологіями зі 190 країн, а це майже 7 тисяч спортсменів, 9 днів змагалися у 26 видах спорту. Чотири роки країни-учасники готують свої збірні. Наші діти за пів року, під час сирен та загроз ракетних ударів, змогли підготуватися та гідно представити нашу країну. Команда з Житомирщини, у складі учнів Житомирської та Кмитівської спеціальної шкіл та Житомирської політехніки змагалася з 13 командами з різних куточків світу та виборола срібло у змаганнях з баскетболу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у фіналі за звання чемпіона змагалися команди України, Сербії та Бангладеш.

Нагадаємо, у столиці Німеччини Берліні з 17 до 25 червня тривали Всесвітні ігри Спеціальної Олімпіади 2023, де Житомирщина була представлена збірною з баскетболу (Unified Sports Basketball) у складі спортсменів, вихованців Житомирської спеціальної школи Житомирської обласної ради, Кмитівської спецшколи-інтернату Житомирської обласної ради та студентів «Житомирської політехніки».

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2022 року 21-річний житомирянин Лука Нетяга здобув дві золоті медалі в змаганнях з дзюдо на XXIV Дефлімпійських іграх в Бразилії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: олімпіада інваспорт інвалідність спортсмен змагання баскетбол нагорода 
Матеріали по темі