Події

У Житомирській області викрили жителя військового містечка, який у мережі пропонував «ліквідувати українську державність»

30 June 2023, 11:32

У Житомирській області викрили чергового інтернет-пропагандиста, який закликав до насильницької зміни державної влади в Україні.

Про це 30 червня повідомила пресгрупа Управління СБ України в Житомирській області.

«Співробітники Служби безпеки України викрили чергового пропагандиста на інформаційно-підривній діяльності у соціальних мережах. Із початком повномасштабного вторгнення ворога мешканець військового містечка на Житомирщині почав пропагувати у «Однокласниках» насильницьку зміну встановленого в Україні конституційного ладу», – йдеться у повідомленні.

Оперативники задокументували поширення фігурантом маніпулятивних дописів із проросійських спільнот, у яких саме Україна називалася державою-терористкою.

Виправдовуючи збройну агресію рф необхідністю «звільнення мільйонів заручників», чоловік пропонував також «ліквідувати українську державність», оскільки вона є нібито джерелом нацизму. До того ж робити це слід «гартованим залізом».

Крім того, у поширених зловмисником матеріалах стверджувалося, що путін «не воює з українцями та навіть з армією України».

Натомість повномасштабне збройне вторгнення рф представлялося як «звільнення заручників від терористів».

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила протиправний характер опублікованих чоловіком дописів.

У ході обшуку у фігуранта справи вилучено комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру у поширенні закликів до повалення конституційного ладу України та розповсюдженні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, тобто за ч.2 ст.109, ч.2 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Комплексні заходи проводили оперативні співробітники та слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, 31 травня 2023 року обласне управління СБУ інформувало про викриття у Житомирі безробітного колишнього хірурга, а також громадянки рф, яка проживає поблизу обласного центру: агітатори величали й молилися за рашистських «братьєв, синовєй і отцов».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ пропаганда пропагандист агітація агітатор  
Матеріали по темі