Влада

На ремонт школи в селищі Житомирської області витратять 35 мільйонів по завищених на 50% цінах

30 June 2023, 14:59

Управління освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання виконавчого комітету Малинської міської ради Житомирської області 26 червня за результатами тендеру замовило фірмі «Нове століття ХХІ» ремонт школи за 35 млн грн.

Про це 30 червня повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на систему «Прозорро».

Очікувана вартість закупівлі становила 41 млн 559 тис. 788 грн (кошти державного бюджету), ТОВ «Нове століття ХХІ» було єдиним учасником торгів.

«До кінця 2024 року виконають капітальний ремонт Гранітнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів у смт Гранітне Коростенського району. Аванс складає 30%, а решту платитимуть протягом місяця. Деякі ціни у підсумковій відомості ресурсів перевищують ринкові. Передусім на утеплювачі. Наприклад, утеплювач Rockwool Multirock Roll товщиною 150 мм коштує 446 грн/кв. м. В інтернет-магазинах його можна знайти в півтора-два раза дешевше – по 210266 грн/кв. м. Інший утеплювач Технофас Оптима товщиною 150 мм замовили по 6 843 грн/куб. м. Зараз в інтернет-магазині «Техноніколь» такий утеплювач продається по 677 грн/кв. м. Там вказано, що упаковка має площу 1,44 кв. м і об’єм 0,216 куб. м. Таким чином, магазинна ціна складає 975 грн за упаковку, тобто 4 513 грн/куб. м, що в півтора раза дешевше від тендерної ціни. Плитка Атем Грес 0070 30×30 коштує 829 грн/кв. м. Тоді як у магазині виробника «Atem Group» та в «Епіцентрі» вона продається по 359 грн/кв. м, що принаймні вдвічі дешевше», - пише видання.

За результатами тендеру фірма «Консалтинг-Буд» скаржилась на дискримінацію. Замовник вимагав аналогічний договір саме на капремонт закладу освіти. На думку фірми, аналогічними мали вважатись договори на нове будівництво, реконструкцію, реставрацію, капремонт. Також вона не розуміла, яка різниця між закладами освіти та іншими об’єктами з однаковими класами наслідків. Замовник пояснив це «необхідністю врахування вимог щодо інсоляції та рівня шуму у приміщеннях, правил протипожежної безпеки, норм щодо організації навчання».

«Нове століття ХХІ» отримало підряд без конкуренції, оскільки на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Воно надало аналогічний договір на 3 млн грн, укладений у 2022 році з київським «Центром розвитку особистості «Унікум» на капремонт приміщення у Києві по вул. Дмитрівська, 69. Там знаходиться приватний дитячий садок і центр розвитку дитини.

Фірма «Нове століття ХХІ» була зареєстрована в 2018 році в Дніпрі на місцевого жителя Миколу Гійовича Остапчука. Він у 2015 році йшов в Дніпропетровську облраду від «Укропу», а зараз перебуває в реєстрі корупціонерів згідно вироку 2017 року про хабар за виділення земельних ділянок учасникам АТО, в якому був зацікавлений якийсь фермер,.

У 2019 році фірму переписали спершу на Геннадія Щеглова, а потім на Сергія Журавльова з Кам’янського, який згодом став Сергієм Журавлем. Адреса фірми тоді змінилась із Дніпра на Маріуполь. Зрештою на початку 2022 року фірму знову переоформили у Дніпрі, а потім – у Чернігові. Відтоді її засновником є Федір Реутський, який володіє фірмою «Сівер-Кабель».

У 2018 році переможець отримав єдиний підряд у Запоріжжі вартістю 364 тис. грн (договір розірвали за згодою сторін без оплати), а цьогоріч – на Чернігівщині вартістю 17 тис. грн.

Нагадаємо, 29 червня «Наші гроші» публікували матеріал про завищені ціни на будівельні матеріали в тендері Житомирської ОВА на ремонт стадіону «Полісся» за 70 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА на початку лютого 2022 року уклав угоду з ТОВ «Тетерів-Будпроект» на капітальний ремонт Городницької школи в Новоград-Волинському районі за 127,7 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер ремонт школа Малин закупівля 
Матеріали по темі