Економіка

За пів року понад 100 роботодавців області отримали компенсацію за працевлаштування переселенців, найбільше підприємців – з Житомира

22 July 2023, 10:29

З початку 2023 року 102 роботодавці Житомирщини отримали позитивні рішення обласної служби зайнятості щодо виплати їм компенсації витрат на оплату праці 159 внутрішньо переміщених осіб.

Про це 21 липня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«Найбільше працедавців, які взяли на роботу переміщених українців і звернулись за фінансовою підтримкою, - це підприємства й підприємці Житомира і Житомирського району (40 роботодавців за 71 ВПО), Бердичівщини (14 за 27 осіб), Коростенщини (14 за 14 осіб) та Звягельщини (7 роботодавців за 14 осіб)», - йдеться в повідомленні.

За інформацією центру зайнятості, активно влаштовують співгромадян з небезпечних регіонів такі підприємства, як Бердичівська фабрика одягу, Житомирський маслозавод, Житомиргаз, «МС Соціальний Проект» у Житомирі, Новоград-Волинський завод сільгоспмашин, романівське ТОВ"Смарт Індастріал Сістемс".

Відповідно до урядової програми у 2023 році роботодавцям вже перераховано майже 1,9 млн грн. з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Довідково: сума компенсації щомісячно за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО складає 6700 грн. Тривалість компенсації витрат роботодавця – два місяці з дня працевлаштування особи. Заява на отримання компенсації подається не раніше, ніж за п’ять календарних днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

Порядок оформлення тут: https://is.gd/igwb1C

Більш детальну інформацію можна отримати у міських центрах зайнятості або філіях Житомирського обласного центру зайнятості за місцезнаходженням роботодавця (всі контакти - https://cutt.ly/WH5PAf0).

Наші "гарячі" лінії: 063-214-41-75, 097-417-84-96.

Онлайн-підтримка: https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, 11 липня 2023 року Уряд прийняв постанову «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО. Зокрема, для всіх внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу зараз, з 1 серпня 2023 р. буде автоматично продовжено виплату допомоги ще на 6 міс., до кінця січня 2024 р. Допомога продовжується для всіх ВПО, які проживають в Україні і є внутрішньо переміщеними особами у розмірах для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн та для інших осіб – 2 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 14 листопада 2022 року роботодавцям виплатили понад 5 млн грн компенсації за працевлаштування 447 переселенців у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦЗ центр зайнятості робота працевлаштування переселенець біженець безробітний роботодавець компенсація ВПО 
Матеріали по темі