Події

У Житомирі передали до суду справу наркокартелю з місячним оборотом 1,5 млн грн, яким керувала жителька Черкащини

27 July 2023, 13:32

За пів року прокурори Житомирської обласної прокуратури завершили досудове розслідування і передали справу до суду за фактом поширення наркотиків учасникам міжрегіонального наркокартелю.

Про це 27 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Злочинне угруповання організувала 55-річна жителька Черкащини, залучивши шестеро знайомих з різних областей. Вона ж забезпечувала постачання оптових партій метадону до Житомира. Кримінальні менеджери налагодили потужний міжрегіональний канал зі збуту наркотичних засобів. Діяли за розробленим алгоритмом, з чітким розподілом завдань: кур’єрська доставка розфасованого товару, контроль за надходженням проплати через мобільний додаток, здійснення закладок. До того ж закладки сотнями залишали у досить людних місцях – дворах багатоповерхівок, під рекламними банерами тощо. Щомісячний прибуток від злочинної діяльності міг сягати 1,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Викрили злочинне угруповання у січні цього року, затримавши наркокур’єра з оптовою партією розфасованого метадону, призначеного для збуту. Під час обшуків в інших співучасників вилучено готівку у різних національних валютах еквівалентом майже 150 тис. грн, банківські картки, телефони, ноутбук та інше. Досудове розслідування проводило ГУНП в області, оперативний супровід - УСБУ в області. Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно злочинного угруповання за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичного засобу (ч. 3 ст. 307 КК України).

Як повідомляв Житомир.info, 24 березня 2023 року у Житомирі слідчі поліції оголосили про підозру у поширенні наркотиків учасникам міжрегіонального наркокартелю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик прокуратура наркотики наркобізнес метадон наркокартель 
Матеріали по темі