Новини компаній

5 хитриків для ефективного прання у пральній машині

1 August 2023, 12:38

Пральна машина автомат відчутно спрощує догляд за домашнім текстилем. Вона підтримує купу корисних програм та функцій, що допомагають боротися з забрудненнями та запобігають передчасному зношуванню улюблених речей. Досягти максимальної ефективності прання в різних режимах та убезпечити машинку від аварійних ситуацій допомагають хитрики.

«Холосте» прання раз на місяць

Для боротьби з неприємними ароматами, мікробами та пліснявою потрібно один раз на 4-5 тижнів запускати сервісне прання: з пустим барабаном та оцтом, содою, лимонною кислотою або спеціальним засобом, що очищує, замість прального порошку. Температурні налаштування потрібно обирати найвищі, щоб продезінфікувати барабан, внутрішню поверхню дверцят та ущільнювач.

У багатьох моделей є спеціальний режим для профілактичного догляду за барабаном. Наприклад, деякі пральні машини Самсунг з магазину https://www.moyo.ua/ua/bt/kbt/stiralnie-mashiny/samsung/ підтримують функцію автоматичного очищення.

Мішечки для шкарпеток та білизни

Прання шкарпеток та спідньої білизни дуже часто завершується втратами. Добре, якщо зникає лише один «слідак», а не вартісні брендові трусики чи панчохи. Питання, куди саме діваються дрібні предмети гардероба, цікавить кожного. Відповідь прозаїчна: їх затягує під барабан через надмірне навантаження або занадто високу швидкість відтискання. Жодної магії та теорій змови.

Щоб мінімізувати ризик зникнення натільної білизни, доцільно використовувати спеціальні мішечки з зіпером або зав’язками.

Банка для дрібничок

Неперевірені перед початком прання кишені в одязі можуть коштувати «життя» пральній машині. Серед найпопулярніших причин звернення до сервісних центрів — пошкодження барабана ключами або гвинтами, застрягання монет під манжетою та розбитий ілюмінатор.

Щоб не забувати про обов’язкову рутинну процедуру, варто поставити поряд з пральною машиною (або прямо на неї) невелику скляну банку або кошик — для вмісту кишень. Як нагадування — наклеїти яскраву наліпку з коротким, але зрозумілим написом.

Помірне завантаження

У технічних характеристиках пральної машини обов’язково вказано, скільки сухої білизни вона може випрати за один раз. Конкретне значення залежить від габаритів моделі, типу приводу та формфактора барабана.

Існують загальні рекомендації для різних типів білизни:

  • Бавовною можна заповнювати барабан майже повністю. В ідеалі — на 80-90%, щоб залишилося достатньо місця для циркуляції води.
  • Синтетики треба класти трохи менше — десь на ⅔ від загального об’єму.
  • Мохерових та шерстяних виробів — лише ⅓ від базового об’єму завантаження, а деніму — половину.

Гель для холодного прання

У холодній воді звичайний пральний порошок не розчиняється до кінця. Це помітно по білих патьоках на темному одязі. Видалити їх допомагає повторне полоскання. А це — додаткові витрати електроенергії. Тож краще відразу взяти гель, який швидко з’єднується з водою та не містить частинок, які могли б осісти на поверхні білизни.

Завдяки цим хитрикам пральна машина прослужить довше, а білизна завжди буде чистою та охайною.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі