Місто

В центрі Житомира збираються встановити парклет, місце обирають з трьох локацій

18 August 2023, 09:59

До Європейського тижня мобільності у Житомирській громаді мають намір встановити парклети.

Про це 17 серпня повідомила Житомирська міська рада.

«Громадський простір включатиме ряд ключових функцій, як-от: велосипедна парковка, сидіння, а також кашпо, дерева та квіти. Парклет покликаний продемонструвати, що площа для паркування автомобілів може мати різне призначення та використовуватись одразу багатьма людьми. Такі мініпростори вже встановлені у деяких містах України. Досвід показує, що зелені мінізони для відпочинку на узбіччях доріг та на паркінгах з лавками – необхідні для пішоходів та велосипедистів. А водіїв авто така ініціатива змусить замислитися над культурою паркування», - йдеться у повідомленні.

Міська рада також інформує, що цьогоріч Європейський тиждень сталої мобільності проходитиме з 16 до 22 вересня. Житомир офіційно приєднався до хартії Європейського тижня мобільності-2023 (European Mobility Week): мер Сергій Сухомлин підписав відповідний документ.

Головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн закликає обрати місце розміщення парклету.

«Маємо рекомендації архітектурно-містобудівної ради щодо місця розташування майбутнього парклету. А також варіанти від велоспільноти Житомира. Нам потрібна думка громади! Долучайтесь до голосування, тисніть лайк на фото, де на вашу думку встановлення парклету буде найдоцільнішим», - йдеться у дописі від 17 серпня.

Вона наголошує, що на фото – приблизний вигляд парклету із велопарковками, наразі він у розробці.

Варіанти розміщення:

1. Вул. Театральна, р-н Телецентру;

2. Вул. Мала Бердичівська, р-н Автодору;

3. Вул. Київська, Кінотеатр «Україна».

Проголосували, натиснувши «лайк» під фото, можна у дописі Ольги Бронштейн тут.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році міська влада проводила конкурсу на кращу пропозицію щодо дизайнерських рішень по розміщенню парклетів проводився «з метою покращення благоустрою міста, його міського середовища, влаштування місць для відпочинку мешканців та гостей міста». 12 жовтня цього ж року показали передпроєктні пропозиції учасників, а 7 листопада – назвали переможця конкурсу, який запропонував встановити парклет на Київській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парклет Бронштейн парковка  
Матеріали по темі