Місто

В Житомирі скасовують масові заходи за участю дітей до Дня Незалежності

22 August 2023, 10:58

В Житомирі внесуть зміни в план заходів до Дня Державного прапора та Дня Незалежності, щоб убезпечити дітей та мирне населення.

Про це на позачерговому засіданні міськвиконкому 22 серпня сказав мер Сергій Сухомлин.

«Ми раніше затверджували план заходів на 24 та 23 серпня, там будуть вноситися зміни в план заходів. Деякі заходи, які планувалися з дітьми на центральних площах, вулицях міста, будуть скасовуватися. Всі бачили трагедію в Чернігові в минулу суботу (19 серпня): рашистська ракета просто вдарила по мирних людях в центрі Чернігова. Ми розуміємо, що 23-24 серпня – це дати, які є дуже сильним подразником для росії, тому нам потрібно вжити заходів, щоб убезпечити в першу чергу дітей і дорослих, мирне населення, тому там будуть вноситися корективи», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер уточнив, що на День Незалежності планувалося біля прапора на майдані Соборному вручення подарунків дітям загиблих військових, але цього не буде.

«Ми таку акцію робили на День Героїв, тепер робимо до Дня Незалежності. Минулого разу ми робили це на майдані Соборному, під державним прапором України, цього разу ми збираємо їх окремо в приміщення, де є бомбосховище, і не даємо інформацію де ми будемо проводити цю акцію. Хоча планували робити це на Соборному як і минулого разу», - пояснив мер Житомира.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 11 серпня затвердили заходи з відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України в Житомирській міській територіальній громаді з 15 по 24 серпня 2023 року. Планувалося, що 23 та 24 серпня буде часткове перекриття руху автотранспорту по вулиці Великій Бердичівські, майдану Соборному та вулиці Перемоги.

Як повідомляв Житомир.info, в 2022 році у Житомирі 23 серпня відзначили День Державного Прапора на майдані Соборному та організували велопробіг, а День Незалежності відсвяткували на майдані Корольова з нагородженнями та театралізованим дійством.

Як у Житомирі з 2011 року відзначали День Незалежності України читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День незалежності виконком Сухомлин діти  
Матеріали по темі