Місто

Житомирські спортсмени розповіли про Чемпіонат Світу з веслування на човнах «Дракон»: важкий клімат та ажіотаж навколо України

25 August 2023, 15:15

Юніори української збірної з Житомира вибороли срібло та 5 бронзових медалей на Чемпіонаті Світу з веслування на човнах «Дракон» у Таїланді. У складі збірної було 14 юнаків і дівчат. Останні діляться: до змагань світового рівня готувались роками. Втім попри досвід на чемпіонатах України та Європи, все одно було складно.

«Оскільки це клімат, інша країна, інша культура взагалі - це було дуже складно, але ми впорались», - розповідає спортсмен Артур Воробйов.

«Срібна медаль була на дистанції 2000 метрів - це був перший день і були задоволені результатом. Те, що ми взяли бронзові медалі теж велике досягнення, тим паче для України», - додає спортсменка Анна Малькова.

Тренер команди Дмитро Мороз ділиться, вибороти золото завадили не так сильні конкуренти, як клімат і обмежена кількість спортсменів у команді.

«Команди з більшою кількістю учасників зробили переформатування у своїх командах, щоб боротися за золото. У нас такої змоги не було, це перша така проблема, яка завадила виграти золото. Друга проблема – клімат, який був нам повністю неприйнятним. Були застуди, нежить, важко дихати, спекотно, і діти просто задихалися», - говорить голова федерації з веслування на човнах «Дракон» Житомирської області Дмитро Мороз.

Загалом, зізнаються спортсмени, були вражені масштабом змагань, тамтешньою атмосферою та підтримкою.

«Усі нас вітали оплесками, були за нас. Навіть проїжджаючи повз людей, усі вигукували Ukraine. Усі були щасливі, раді та й ми також», - ділиться спортсменка Юлія Сухомлин.

«Кожна країна, кожна команда підходили, розмовляли з нами, вони просто здирали від нас браслети. У нас не залишилось їх зовсім», - згадує Анна Малькова.

Більше того, додає тренер, іноземці шикувалися у черги за символічними подарунками від української команди.

«Усе, що було з символікою України, форма, браслетики, кепки - усе випрошували. Стояла черга з іноземних учасників з інших команд. Кожен хотів частинку України забрати з собою, у свою країну», - зауважує голова федерації з веслування на човнах «Дракон» Житомирської області Дмитро Мороз.

По поверненні додому спортсменів привітав і мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Дякую вам за те, що ви зробили для України і для Житомира. І більше, я скажу чесно, ви зробили для самих себе. У вас з’явилась упевненість, нова мета. Ви молодці, дякую», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Натомість житомирські «дракони» подарували міському голові книгу 30-ї історії Чемпіонату Світу з веслування на човнах драконах з власними підписами.

Врешті, на досягненнях світового рівня житомирські «дракони» не зупиняються та вже готуються до нового чемпіонату - чемпіонату Європи, який відбудеться вже цьогоріч у середині вересня в Італії.

Як повідомляв Житомир.info, з 4 по 16 серпня 2023 року в Королівстві Таїланд проходив XVI чемпіонат світу з веслування на човнах «Дракон», де житомирські спортсмени стали срібними призерами на дистанції 2000 метрів у змішаному класі юніорів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: веслування чемпіонат світу "Дракон" драгонбот Мороз медаль Сухомлин Таіланд 
Матеріали по темі