Події

Суд оштрафував на 850 грн батьків, діти яких на початку літа у райцентрі Житомирської області розбили вікна кафе і пролізли всередину

31 August 2023, 13:28

Суд оштрафував батьків, діти яких у червні цього року у центрі Бердичева розбили вікна в кафе і проникли всередину.

Про це 31 серпня повідомляє пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«До Бердичівського міськрайонного суду у серпні цього року надійшло одночасно кілька протоколів про притягнення бердичівлянок до адміністративної відповідальності за ч.3 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення - це невиконання батьками або особами, які їх заміняють, обов′язків щодо виховання дітей, а саме в частині вчинення неповнолітніми віком від 14 до 16 років адміністративного правопорушення. Як стало відомо з протоколів, діти усіх цих матерів, серед яких були як хлопці, так і дівчата, у червні цього року скоїли дрібне хуліганство (ст. 173 КУпАП): у центрі міста Бердичева у вечірню годину проникли до приміщення кафе, яке нині не діє, розбивши два вікна. Підлітки у скоєному зізналися та пояснили свій вчинок звичайною цікавістю. Батьки провели з дітьми бесіди виховного характеру», - йдеться в повідомленні.

Суд визнав винними за ч. 3 ст. 184 КУпАП та притягнув до адміністративної відповідальності матерів підлітків. Кожна з них, за рішенням суду, має сплатити штраф у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що нині складає 850 грн. Постанови суду можуть бути оскаржені протягом 10 днів.

Щодо відшкодування збитків, спричинених хуліганськими діями підлітків, то це питання вирішуватиметься судом окремо при розгляді цивільного позову, якщо власник приміщення такий подаватиме.

Важливо: відповідно до ст. 12 КУпАП адміністративній відповідальності підлягають особи, які на момент вчинення адміністративного правопорушення досягли 16-річного віку. Оскільки усі підлітки, які вчинили дані хуліганські дії, не досягли 16-ти років, відповідальність несуть їхні батьки.

Нагадаємо, у ніч на 24 липня у селищі Народичі місцевий житель проліз у кафе, пошкодивши двері, та вкрав продукти з грішми, а «здобуте» вирішив приховати на кладовищі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд штраф вирок діти батьки кафе Бердичів 
Матеріали по темі