Місто

У Житомирі проводять змагання з тріатлону «Залізна країна», під час яких збирають гроші для військового шпиталю

23 September 2023, 13:39

У житомирському гідропарку 23 вересня стартували змагання з тріатлону «Залізна країна». Долучилося близько 80 учасників з різних міст України та з-за кордону. Спортсмени мають пройти дистанцію, яка складається з плавання, їзди на велосипеді та бігу.

«Я сам з Житомира, захотів спробувати свої сили. Сам займаюся тріатлоном чотири роки. Це і спорт, який мені подобається, і благодійність, допомога нашим захисникам», – ділиться учасник змагань Віктор.

«З Вишгорода (приїхав), це під Києвом. Цікаво, це мій проміжний старт перед основним стартом, який відбудеться через три тижні у Карпатах. Тому це така підготовка», – говорить учасник змагань Андрій.


Змагання були організовані задля збору коштів для житомирського військового шпиталю, а також аби нагадати світу про війну в Україні, говорить тріатлоністка Юлія Єлістратова.

«Сьогодні проводимо благодійні змагання з тріатлону «Залізна країна» – це змагання на олімпійські дистанції. Наша основна мета – збір коштів для військового шпиталю. Ми плануємо зібрати на УЗД, бо в них немає сучасного обладнання. Далі ми не закриваємо нашу підтримку. Плануємо зняти документальну стрічку і транслювати її на декілька країн світу. В ідеалі – зібрати й на МРТ. Бачимо велику потребу показати світу ситуацію, яка у нас в Україні, привернути увагу, що ми в стадії війни й нам потрібна підтримка, але ми готові далі жити та зробити все заради перемоги», – розповідає організаторка змагань Юлія Єлістратова.

Цього ж дня на майдані Корольова організували розважальну програму для житомирян із зірковою ведучою Ольгою Сумською. А на 17:00 запланований виступ гурту «Kozak system», де також збиратимуть кошти на потреби військових.

Нагадаємо, через змагання з тріатлону «Залізна країна» у Житомирі «Залізна країна» перекрили низку вулиць міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: триатлон змагання Єлістратова гідропарк допомога  
Матеріали по темі