Економіка

Житомирська область виробляє найбільше гречки в Україні 4 роки поспіль

26 September 2023, 13:37

За обсягами виробництва гречки Житомирська область займає перше місце в державі четвертий рік поспіль.

Про це 26 вересня інформує пресслужба Житомирської ОВА.

«У 2023 році посівна площа гречки у всіх категоріях господарств області становить 25,1 тис. га., що на 1,1 тис. га більше ніж минулого року. Відповідно до оперативних даних збирання гречки розпочалося у першій декаді вересня. Станом на 25 вересня 2023 року гречка зібрана на площі 9,4 тис. га (37,3% до прогнозу). Намолочено 11,0 тис.тонн зерна (+2,5 тис.тонн до минулого року на цю дату), при середній урожайності 11,7 ц/га (+0,4 ц/га до м.р.). Відповідно до розрахунків валове виробництво гречки аграрії очікують очікуємо не менше 30,0 тис. тонн, що повною мірою забезпечить продовольчу потребу нашої області та інших регіонів країни», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у травні цього року ціна на гречку знизилася на 20%. Про це повідомив голова парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду. Адже минулого року українські фермери збільшили посіви гречки. Її було вирощено навіть більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році найбільше гречки намолотили на Житомирщині: 29,6 тис. тонн, а найвища врожайність цієї круп’яної культури була на Полтавщині – 19,1 ц/га.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аграрій гречка АПК врожай ОВА жнива 
Матеріали по темі