Події

У Житомирській області судитимуть молдаванина, який через телеграм допомагав оформлювати документи «ухилянтам»

28 September 2023, 17:15

Слідчі поліції Житомирської області завершили розслідування за справою громадянина Молдови, який допомагав «ухилянтам» втекти з країни.

Про це 28 вересня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Слідством було встановлено, що чоловік пообіцяв допомогти порадами та усуненням перешкод покинути Україну 28-річному військовозобов’язаному. Увесь час він надсилав рекомендації та інструкції через месенджер Телеграм. Для оформлення пакету документів він запропонував замовнику надіслати свої фотографії, ідентифікаційний код, зразки підпису та посвідчення водія. Загальна вартість «послуг» за оформлення пакету документів склала 3700 доларів США», - йдеться у повідомленні.

Нині ж слідчі слідчого управління ГУНП вручили фігуранту провадження обвинувальний акт про вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Відтак він скоро постане перед судом.

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.

Оперативний супровід провадження здійснювали співробітники Бердичівського РВ УСБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 12 червня пресслужба управління СБ України в Житомирській області повідомила про те, що на Житомирщині заблокували черговий канал втечі «ухилянтів» за кордон: молодий чоловік за 3700 доларів США оформляв охочим статус «водія-волонтера».

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня 2023 року пресслужба СБУ повідомила про те, що в Житомирі оголосили підозру 39-річному «бізнесмену», який допомагав військовозобов’язаним виїжджати за кордон під виглядом водіїв-волонтерів. Вартість пакета документів для виїзду залежала від мети поїздки та становила від 300 до 2 тисяч доларів США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліція ухилянт призовник військовозобов'язаний виїзд 
Матеріали по темі