Місто

Двом викладачам з Житомира призначили довічні стипендії Кабміну за видатні заслуги у сфері вищої освіти

2 October 2023, 09:44

Кабінет міністрів призначив з 1 вересня 2023 року довічні стипендії науково-педагогічним працівникам за видатні заслуги у сфері вищої освіти.

Відповідне розпорядження було ухвалене на засіданні Уряду 29 вересня 2023 року.

«Виплату стипендій здійснювати в межах бюджетних призначень, встановлених Міністерству освіти і науки законом про Державний бюджет України на відповідний рік», - йдеться у документі.

Серед стипендіатів є двоє викладачів з Житомира:

КАЛІНІНА Лариса Вадимівна – 1950 року народження, професор Житомирського державного університету імені Івана Франка;

СІДЕНКО Володимир Павлович1952 року народження, доцент Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова.

Також довічна стипендія призначена батькові нинішнього президента – Зеленському Олександру Семеновичу (1947 р.н.), професору Державного університету економіки і технологій.

Стипендія призначається в розмірі трьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, її будуть виплачувати навіть якщо стипендіат звільниться із закладу освіти.

Нагадаємо, в 2021 році з нагоди Дня працівників освіти президент Володимир Зеленський нагородив Ларису Калініну орденом княгині Ольги ІІ ступеня.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2020 року була заснована стипендія Кабінету міністрів за видатні заслуги у сфері вищої освіти у загальній кількості 300 стипендій, вперше стипендії призначили розпорядженням від 29 вересня 2021 року, тоді серед стипендіатів був один представник Житомирської області – Світлана Сергіївна Вітвіцька, професор ЖДУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ стипендія професор ЖДУ Вітвіцька військовий інститут Сіденко 
Матеріали по темі