Події

У лісі Житомирської області чоловік знайшов боєприпаси та залишив їх собі, щоб потім здати на металолом

11 October 2023, 13:27

Житель Коростенського району знайшов у лісовому масиві 4 снаряди і вирішив залишити їх собі, щоб потім здати на металолом.

Про це 11 жовтня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«10 жовтня оперативники Коростенського райуправління поліції отримали інформацію про те, що 30-річний житель селища Холосне ймовірно зберігає боєприпаси. Тож правоохоронці провели невідкладні слідчі дії у його домоволодінні. Під час обшуку поліцейські виявили, що на власному подвір’ї чоловік зберігав 4 снаряди. По приїзду працівники вибухотехнічної служби встановили, що предмети є особливо небезпечними снарядами 23 мм калібру», - йдеться у повідомленні.

Чоловік правоохоронцям пояснив, що боєприпаси нещодавно знайшов у лісовому масиві неподалік села і вирішив залишити собі, щоб надалі здати на металолом.

Поліцейські-вибухотехніки знищили виявлене, а залишки після вибуху направлені до експертної установи на відповідні дослідження.

Нині слідчі проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Відповідно до чинного законодавства за такі дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Поліція застерігає, що будь-які вибухові предмети є небезпечними для життя та здоров’я людини. Бойова зброя та боєприпаси не призначенні для зберігання вдома. Незаконне поводження з такими предметами є кримінально караним діянням.

Також поліція нагадує, що особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини та пристрої.

Нагадаємо, 9 жовтня пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського райуправління поліції повідомила про те, що жителю села Краснобірки повідомили про підозру через зберігання вдома кулемета, понад 20 пострілів до гранатометів та більше сотні набоїв.

Як повідомляв Житомир.info, 4 жовтня 2023 року Бердичівський райвідділ поліції інформував, що вдома у жителя с. Малосілки Житомирської області виявили бойову гранату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція боєприпас снаряд ліс металолом  
Матеріали по темі