Місто

На відновлення пошкодженого та зруйнованого росіянами житла у Житомирі потрібно понад 30 млн грн: заявки продовжують приймати

13 October 2023, 10:39

Житомиряни вже подали майже сотню заявок по пошкодженому росіянами житлу та понад два десятки – по зруйнованому. Комісії працюють, на відновлення будинків станом на 13 жовтня потрібно вже понад 30 млн грн.

Про це 12 жовтня на позачерговому засіданні міськвиконкому розповів начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк.

«На засіданні виконкому було погоджено рішення двох комісій: одна працює по зруйнованих, інша – по пошкоджених будинках. По зруйнованих на сьогодні погодили 2 заявки, одна з них – це приватний сектор, друга – це багатоквартирний будинок, який був знищений на початку березня минулого року. По пошкоджених – чотири. Загальна кількість заяв, які поступили в реєстр по пошкоджених об’єктах на сьогодні є 97 заявок, з них 93 опрацьовано на суму 7, 6 млн грн. А по знищених об’єктах – 25 заяв, з яких 23 опрацьовано на суму 27, 1 мільйона», - зазначив Гуменюк.

Нагадаємо, станом на 8 жовтня в Житомирській області на відновлення житла, пошкодженого росіянами, з державного та місцевих бюджетів виділили 128 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 1 січня 2024 року почнуть виплачувати компенсацію за зроблені власним коштом ремонти пошкодженого майна. Механізм буде таким самим як і по інших категоріях єВідновлення: подання заяви через Дію; розгляд заяви комісією; визначення розміру виплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення виконком житло компенсація пошкоджене житло зруйноване житло Гуменюк виконком 
Матеріали по темі