Місто

У Житомирі безхатченки готують сушені супи, борщі та роблять окопні свічки для ЗСУ

17 October 2023, 14:19

У Житомирі безхатченки допомагають ЗСУ: роблять окопні свічки та готують їжу. Фрукти, овочі та інші продукти приносять містяни, а в громадській організації «Милосердя» їх ріжуть, сушать та складають набори для страв.

«У нас тут готовлять і супи, і борщі. Все, що є з продуктів, які нам поставляють», - говорить Ірина.

Кожен відповідає за певний процес.

«Дівчата нарізають, а ми сушимо. Сушка займає близько 8-10 годин. Дивлюся, щоб не згоріло, міняю місцями, бо знизу горить швидше», - розповідає Дмитро.

Тут переконані: нині всі мають допомагати воїнам тим, чим можуть.

«Ми зобов'язані, бо люди за нас віддають життя. Скільки вже людей загинуло, то як це нам не робити для них? Звісно треба», - ділиться Ольга.

Торік передали військовим близько 10 тисяч окопних свічок для обігріву, зараз продовжують їх робити. Крім цього, почали виготовляти свічки для підігріву їжі, або води.

«Заливається віск, робиться багато отворів, підпалюємо і йде тепло, а зверху можна щось поставити й підігріти. Може горіти близько 8 годин», - показує, як робить свічки Василь.

Сушені перші страви, хліб, фрукти та свічки передають волонтерам.

«Передаємо волонтерам, які їдуть на схід, а більшу частину відаємо у міську раду», - говорить голова правління Житомирської обласної громадської організації «Милосердя» Владислав Паламарчук.

Така допомога важлива не лише для військових, а й для самих безхатченків, переконаний Владислав Паламарчук.

«Якщо ти не в ЗСУ, то ти для ЗСУ – це вдячність нашим воїнам, підтримати їх. Водночас показати суспільству, що ті самі безхатченки, від яких всі відмовляються, родичі відмовляються, можуть приносити користь, лише треба їх зібрати до купи та зробити щось», - каже голова правління Житомирської обласної громадської організації «Милосердя» Владислав Паламарчук.

Також в громадської організації «Милосердя» зазначили, що з 18 жовтня в школах та садочках Житомира будуть збирати бляшанки, з яких потім зроблять окопні свічки, тому житомиряни також можуть долучитися до доброї справи.

Як карантин 2020 року вплинув на життя житомирських безхатьків – дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2015 року в Житомирі офіційно відкрили будинок благодійної організації «Міський центр обліку бездомних осіб», який безхатченки облаштовували власноруч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: безхатько безхатченко Паламарчук ГО ГО "Милосердя" ЗСУ окопна свічка Милосердя 
Матеріали по темі