Суспільство

Сапери знищили сучасну авіабомбу ФАБ-500, яку виявили у лісі Житомирської області

17 October 2023, 20:08

У Коростенському районі лісники виявили фугасну авіаційну бомбу, знешкоджували її сапери ДСНС.

Про це 17 жовтня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«17 жовтня сапери Житомирщини знешкодили сучасний вибухонебезпечний предмет, що був виявлений напередодні під час обходу лісу лісниками поблизу с. Васьківці Народицької територіальної громади Коростенського району. Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як фугасну авіаційну бомбу калібром 500 кг (ФАБ-500)», - йдеться в повідомленні.

Рятувальники наголошують, що боєприпаси вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому в таких випадках необхідно бути обережними, у жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче не намагатися його вилучити та перенести. Також не можна поблизу користуватися мобільним та радіозв'язком, адже це може спровокувати вибух. Треба запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про це за номером «101» або «102». Пам’ятайте: роботи зі знешкодження боєприпасів можуть проводити лише відповідні фахівці.

Нагадаємо, у Житомирській області станом на 21 вересня майже 30 тис. га забруднені вибухонебезпечними предметами та становлять потенційну небезпеку.

Як повідомляв Житомир.info, 17 березня 2022 року у Житомирській області рятувальники знищили боєприпаси сучасної війни, що прилетіли до нас від російських окупантів: фугасну авіаційну бомбу, два реактивних боєприпаси, три сучасні реактивні снаряди залпового вогню «Ураган».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фаб-500 авіабомба сапер ДСНС піротехнік фугасна авіаційна бомба бомба снаряд боєприпас 
Матеріали по темі