Культура

Український актор та музикант Михайло Кукуюк завітає до Житомира з авторською виставою

9 November 2023, 10:26

13 листопада в рідному Житомирі Михайло Кукуюк зіграє свою авторську виставу «І буде мир.. І буде хліб.. І нове сонце встане!» на сцені Житомирської обласної філармонії.

Що ж ми житомиряни знаємо про свого відомого земляка?

Михайло Кукуюк з акторської сім'ї. Його батьки відомі митці, народні артисти Петро Кукуюк та Антоніна Паламарчук. Батьки були представниками справжньої української інтелігенції. Навчили актора, що якщо людина – справжній патріот, то буде при будь-якому режимі дотримуватися своїх принципів. Антоніна та Петро закінчили студію при столичному театрі Франка, але працювати поїхали в Житомир, у місцевий музично-драматичний театр. Вони були абсолютно безкорисливими людьми. Насамперед – мистецтво, а успіх, слава – другорядне. Про легендарну родину народних артистів України Антоніни Паламарчук і Петра Кукуюка пам’ятають у театральних колах України й досі.

Михайло Кукуюк народився в Житомирі, навчався у 23 школі, і вже змалечку грав у театрі. Як і кожен хлопець, він мріяв інколи й про спортивну, і про військову кар'єру, але завжди відчував невидимий та непорушний зв'язок зі сценою. І то не дивно, бо ж виріс у родині акторів.

Михайло Кукуюк знімався у фільмах комедійного і драматичного плану, звісно, грає і в театрі. На питання про те, де важче грати: в театрі чи у фільмах, відповідає, що йому важко сказати, адже як у театрі, так і на телебаченні існує величезний пласт роботи.

З перших днів повномасштабного військового вторгнення росії в Україну Михайло разом з акторами Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка створили «боївочки» і почали їздити по військових частинах та шпиталях.

«Зараз час страшної правди, і якщо ми у цей час будемо напівмірами мислити і в театральному, і в кіношному світі, і в журналістиці – ми знову повернемося і наступатимемо на старі граблі. А театр у нас зараз перебуває в такій фазі, коли зароджується щось нове. Тому що все, що відбувається в кіно, театрі, на виставках, на якихось перформативних речах, – це віддзеркалення того, що робиться в суспільстві», - говорить Михайло Кукуюк.

Тому, радимо житомирянам не баритися і купувати квитки на поетично-музичний перформанс Михайла Кукуюка «…І буде мир, і буде хліб, і нове сонце встане…»

Вистава відбудеться 13 листопада в Житомирській обласній філармонії імені Святослава Ріхтера. Квитки можна придбати онлайн тут або тут.
Купуючи квитки на виставу Михайла Кукуюка ви долучайтеся до збору на дрони разом із благодійним фондом «Справжні українці». Дрони полетять до 110 бригади нищити ворогів! Разом до перемоги! Слава Україні!

І як завжди ви можете допомогти ЗСУ вашими донатами!
Донати:
Допомогти онлайн на картку фонду.
Карта фонду: 5169332430069065
PayPal: olga.grishchuk.unisett@gmail.com
Варіанти реквізитів для донатів:
https://www.realukrainians.com/donate
Допомогу приймаємо за адресою: Вільський Шлях,18. Номер телефону +38(068) 001-25-11

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кукуюк Михайло Кукуюк вистава актор музикант філармонія дрон збір 
Матеріали по темі