Події

Жителю громади Житомирської області, який у 2022 році ґвалтував свою рідну дочку, присудили 15 років тюрьми

10 November 2023, 16:55

Жителю Звягельської громади, який у 2022 році неодноразово чинив сексуальне насилля відносно своєї рідної доньки, присудили 15 років позбавлення волі.

Про це 10 листопада повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення ювенального прокурора Коростенської окружної прокуратури жителя Звягельщини визнано винним у зґвалтуванні малолітньої доньки, вчиненому повторно, та у сексуальному насильстві над нею (ч. ч. 2, 4, 6 ст. 152, ч. ч. 2, 4 ст. 153 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Прокурор у суді довів, що 39-річний чоловік неодноразово, протягом травня-липня минулого року вчиняв особливо тяжкі злочини стосовно своєї рідної доньки.

Обвинувачений обирав час, коли вдома не було дружини і меншої дитини, та вчиняв стосовно малолітньої потерпілої дії сексуального характеру та сексуальне насильство. При цьому він залякував доньку та погрожував побиттям, застерігаючи, аби вона мовчала і нікому не розповідала про скоєне.

Не витримавши такого насильства, малолітня донька втекла з дому.

Свою вину у суді обвинувачений визнав лише частково. Наразі він під вартою, де перебуватиме і до набуття вироком чинності.

Інформацію про обвинуваченого внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Як повідомляв Житомир.info, 10 серпня 2022 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, місцевому жителю повідомлено про підозру у зґвалтуванні малолітньої дитини та вчиненні розпусних дій щодо неї. Протягом травня-липня підозрюваний тричі вчиняв над донькою сексуальне насильство. Після однієї з таких наруг, що сталася ввечері 30.07.2022 підліток втекла з дому у сусіднє село до знайомих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування малолітня дитина прокуратура суд вирок насилля сексуальне насилля 
Матеріали по темі