Економіка

Жителі Житомирської області отримали понад 600 ваучерів на навчання, серед них 16 людей з інвалідністю

15 November 2023, 09:59

Житомирська обласна служба зайнятості видала вже 609 ваучерів на навчання. Окрім людей віком понад 45 років, правом отримати ваучери для оплати навчання скористались також 19 вимушених переселенців, 16 людей з інвалідністю та 3 учасники бойових дій.

Про це ввечері 14 листопада повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Станом на 13 листопада Житомирська обласна служба зайнятості видала вже 609 ваучерів, які дають можливість певним категоріям безоплатно пройти перепідготовку чи підвищення кваліфікації з актуальних нині професій та спеціальностей. Зокрема, 405 таких документів видано для здобуття вищої освіти та на підвищення кваліфікації фахівців, а 204 – для перепідготовки та підвищення кваліфікації за робітничими професіями», - йдеться у повідомленні.

Отримувачі ваучерів обрали для навчання загалом 35 професій і спеціальностей зі 124 можливих. Серед спеціальностей лідирують «Медсестринство», «Психологія», «Менеджмент», «Геодезія та землеустрій», «Дошкільна освіта», «Середня освіта», «Соціальна робота» та «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», з-поміж професій затребувані робітник фермерського господарства, кухар, кравець, слюсар-ремонтник та монтажник гіпсокартонних конструкцій.

На реалізацію програми підвищення конкурентоспроможності дорослого населення Житомирщини на ринку праці у Фонді загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік передбачено 10,5 млн грн, з яких 9,3 млн грн вже використано. На сьогодні середня вартість ваучера по області складає близько 17,5 тис. грн.

Для проходження навчання на підставі ваучерів жителі області уклали договори з 17 закладами освіти, більшість з яких функціонують на території області, а шість – за її межами: у Києві, Харкові, Вінниці, Рівному та Луцьку.

Окрім людей віком понад 45 років, правом отримати ваучери для оплати навчання скористались також 19 вимушених переселенців, 16 людей з інвалідністю та 3 учасники бойових дій.

Детальніше про послугу можна дізнатися тут. Консультації щодо отримання ваучерів та подальшого навчання на Житомирщині – у відділі активних програм зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном: 067-687-98-51.

Нагадаємо, станом на 18 вересня Житомирська обласна служба зайнятості видала 551 ваучер для оплати навчання за актуальними нині професіями і спеціальностями. Це був 9-й результат серед регіонів України. Найбільш затребувані були спеціальності: «Психологія», «Менеджмент», «Геодезія та землеустрій», «Медсестринство».

Як повідомляв Житомир.info, станом на 25 серпня 2023 року 495 жителів Житомирської області отримали ваучер на навчання за кошти держави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ваучер навчання ЦЗ центр зайнятості робота працевлаштування служба зайнятості освіта професія 
Матеріали по темі