Влада

Житомирська ОВА планує створити 5 спортивних ліг, серед яких – чирлідинг та футзал

21 November 2023, 10:44

Пліч-о-пліч: у навчальних закладах Житомирщини планується створити спортивні ліги.

Про це 20 листопада інформує Житомирська ОВА.

«В рамках Президентської програми «Пліч-о-пліч» у Житомирській ОВА відбулася нарада з керівниками обласних федерацій з видів спорту. Учасниками якої стали заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець, представники структурних підрозділів Житомирської ОВА, керівники обласних федерацій з видів спорту та представники Житомирського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України», - йдеться в повідомленні.

Юрій Денисовець наголосив на важливості ініціативи «Пліч-о-пліч» на підтримку учнівського та студентського спорту у 2023-2024 роках.

«Ми маємо залучити якнайбільше молоді до занять фізичною культурою та спортом, стимулювати їх до здорового способу життя та формувати лідерські якості через спорт. Сьогодні в час технологій молодь все більше проводить часу за гаджетами, що впливає на фізичний та емоційний розвиток. Саме тому необхідно зробити все можливе, щоб у Житомирській області виросло здорове покоління», – зауважив Денисовець.

На нараді розглянули ініціативу створення спортивних шкільних ліг з 5 видів спорту (футзал, чирлідинг, спортивне орієнтування, баскетбол, волейбол). Нова ініціатива має розвивати фізичну культуру та спорт і популяризувати спортивні секції серед молоді.

«Також учасники наради визначили необхідність у проведені спортивних та спортивно-масових заходів обласного рівня, які охоплять навчальні заклади загальної середньої освіти, професійно-технічні, фахові передвищі та вищі. За словами представників відділення Комітету з фізичного виховання та спорту, заходи охоплять усі навчальні заклади регіону», - повідомляє ОВА.

Нагадаємо, 19 листопада на Чемпіонаті України спортсмени житомирського карате-клубу «Додзьо» здобули дві «золоті» та шість «срібних» нагороди.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня у Житомирській ОВА нагородили спортсменів, які посіли призові місця на змаганнях, та вручили сертифікати на купівлю спортивного інвентарю та кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт ЖОВА Денисовець чирлідинг футзал ліга баскетбол волейбол орієнтування 
Матеріали по темі