Суспільство

Дронами-камікадзе можна вибити всіх покидьків з нашої держави, - аеророзвідник бригади з Житомирської області

24 November 2023, 13:19

Аеророзвідники з 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького у фронтовому репортажі розказали про переваги роботи із дронами та показали, як відпрацьовують по російським окупантам на Бахмутському напрямку біля Соледару.

Відео опублікували 22 листопада на facebook-сторінці бригади.

«Як «бахмутять» ворога дронщики 30 ОМБр. Аеророзвідники «княжої бригади» влаштували окупантам під Бахмутом і Соледаром справжнє пекло. Про особливості і секрети їхньої роботи дивіться у фронтовому репортажі Радіо Свобода», - йдеться в повідомленні.

Відео: Андрій Кузаков, Василь Мартищенко, Олексій Палій, «Радіо Свобода».

Про те, як за допомогою дронів виганяли росіян окопу, розповів військовослужбовець Юрій.

«Спочатку виявили їхній засіб зв’язку, тому ми вирішили якось його знищити. Ну, і завдяки «мавіку», вчепили до нього скид і відпрацювали по цьому кабелю», - каже військовий.

Далі військові взялися зачищати окоп з повітря – позицію відбили. А якби позицію пішла зачищати українська піхота, то могли б бути втрати. Про це каже Олександр та наголошує, що таких ситуацій, коли дрони можуть замінювати людей – побільшало.

«Я навіть не хочу рахувати, скільки б це було життів наших хлопців, бо це не порівняти, дуже багато…Дронами-камікадзе можна вибити всіх покидьків з нашої держави. Це треба розвивати, чим більше, тим краще. Як показує практика за цей рік, якщо раніше ми займалися тільки розвідкою, то зараз знищуємо техніку», - розповідає Олександр.

Олександр каже, що російські війська приділяють дуже велику увагу роботі з дронами.

«Вони також дуже сильно літають, у них дуже багато дронів-камікадзе, але нам це не заважає їх вибивати з цієї землі», - розповів військовий.

Нагадаємо, 22 листопада артилеристи 26-ї артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича показали у відео бойову роботу на Бахмутському напрямку.

Як повідомляв Житомир.info, 15 листопада 2023 року десантники 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України показали, як у Донецькій області відбивають атаки російських окупантів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бахмут Соледар дрон розвідка 30 бригада аеророзвідка камікадзе окупант військовий ЗСУ військовослужбовець 
Матеріали по темі