Влада

В Житомирській області громадяни вже подали 107 заяв на компенсацію за зруйноване житло

4 December 2023, 09:46

Станом на сьогодні в Житомирській області налічується 4814 об’єктів, пошкоджених внаслідок російської збройної агресії, з яких 4166 (майже 87%) – це житловий фонд.

Про це 2 грудня 2023 року на брифінгу повідомила перша заступниця начальника ОВА Наталія Остапченко.

«Із 66 територіальних громад області, пошкодження зареєстровані у 28 громадах, з них пошкодження житлового фонду зареєстровано в 24 громадах. Ми бачимо, що ворог націлено знищує житло цивільного населення. На сьогодні до Реєстру пошкодженого та знищеного майна внесено 3831 пошкоджений і знищений об’єкт, з них 3443 – це об’єкти житлового фонду, а саме: приватні житлові будинки, квартири та житлові приміщення», - сказала Наталія Остапченко

Вона нагадала, що вже майже чотири місяці громадяни, у яких зруйноване майно, реєструють заяви в програмі «єВідновлення», яке дає право отримати компенсацію за зруйноване житло та придбати нову домівку у забудовника чи на вторинному ринку.

«Наразі громадянами подано 107 заяв на компенсацію за зруйноване житло. Найбільше поданих заяв в Житомирській територіальній громаді – це 50 заяв, Малинській територіальній громаді – 16 заяв і Народицькій територіальній громаді – 25 заяв. Вже сформовано 62 сертифікати на загальну суму 71 мільйон гривень. В програмі єВідновлення з’явилася нова опція майно у співвласності, з-поміж поданих заяв 1 об’єкт у Народицькій ТГ де є троє співвласників, вже перебуває в обробці. 5 об’єктів у Житомирській ТГ де власність має 2 або 3 співвласники, з яких по 2 об’єктам погоджено компенсацію на загальну суму 1,3 мільйона гривень, по 1 об’єкту відмовлено у виплаті компенсації, заяви по 2 об’єктам в обробці», - повідомила перша заступниця начальника ОВА.

Нагадаємо, співвласники можуть отримати окремий сертифікат на компенсацію за зруйноване майно за програмою єВідновлення: комісія визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності, сертифікат можна буде використати, щоб самостійно придбати нову квартиру чи будинок.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу 4 листопада 2023 року перша заступниця начальника Житомирської ОВА інформувала, що у Житомирській області нараховується 165 зруйнованих російськими окупантами приватних житлових будинків, з них: 13 у Житомирській, 9 у Коростенській, 59 у Малинській, 60 у Народицькій, 22 в Овруцькій, 2 у Станишівській громадах та 2 багатоквартирних будинки у місті Житомирі, в яких зруйновано 122 квартири.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення Остапченко житло компенсація пошкоджене житло зруйноване житло ОВА 
Матеріали по темі