Новини компаній

Фільтр для басейну: примха чи необхідність?

4 December 2023, 11:35

Навіть свіжонабрана вода за кілька годин перебування на сонці починає псуватися: у ній активно розвиваються шкідливі мікроорганізми, грибки та бактерії. Купатися у такій воді неприємно та небезпечно для здоров’я. Тому якщо ви не плануєте повністю зливати воду кожні три дні, регулярно додавайте дезінфектанти та встановіть фільтр для басейну. Тільки така комбінація забезпечує кришталево чисту воду протягом усього сезону купання.

Які бувають фільтри?

Найпоширеніші фільтри для басейну:

  • Картриджні
  • Пісочні
  • Діатомітові

Картриджні фільтри

Картриджний фільтр – це колба зі змінними картриджами, які очищають забруднення розміром до 10 мікронів. Картриджі слід регулярно промивати та замінювати залежно від завантаженості басейну приблизно раз на 2–3 тижні.

Наприклад, картриджний фільтр Swim Clear C200SE від французького виробника Hayward – це оптимальне рішення для очищення води у домашніх басейнах об’ємом до 74 м³. Фільтр вловлює забруднення розміром до 20 мікронів, тим самим підтримуючи ідеальну чистоту води та скорочуючи витрату дезінфектантів.

Завдяки дренажному отвору ви зможете швидко та легко зливати з фільтра забруднену воду. Фільтр оснащений манометром для вимірювання тиску всередині ємності. Це забезпечує своєчасне очищення та заміну картриджа, який входить у комплектацію пристрою.

Пісочні фільтри

Пісочний фільтр – це водонепроникна ємність з піском, яка затримує забруднення розміром до 30–40 мікронів. Заміна піску виконується раз на 2–5 років.

Для приватних басейнів об’ємом до 125 м ³ ідеальним рішенням стане пісочний фільтр Emaux V900 з продуктивністю 31.2 м³/год. Корпус фільтра виготовлений з полімерного матеріалу, укріплений скловолокном та оброблений спеціальним просоченням, що забезпечує захист від корозії та ультрафіолетових променів та дає можливість встановити фільтр на відкритому повітрі.

Внизу ємності фільтра розташований дренажний клапан з пробкою для зручного зливу води. Фільтр оснащений шестипозиційним клапаном, який керує режимами роботи пристрою. Вбудований манометр для вимірювання тиску дозволяє контролювати стан фільтра та вчасно промивати та міняти пісок.

Пристрій легко встановлюється, достатньо слідувати зрозумілій та детальній інструкції, яка додається до фільтра.

Діатомітові фільтри

Діатомітові фільтри – це фільтри преміумкласу, тому що мають найвищий ступінь очищення. Вони очищають забруднення розміром до 1 мікрона. Як засипка у таких фільтрах використовується діатомітова земля – гірська порода з діатомових водоростей.

Зверніть увагу, що діатомітові фільтри несумісні з використанням альгіцидів, флокулянтів та коагулянтів. Але при цьому діатомітовий фільтр скорочує витрату хімії в декілька разів та насичує воду в басейні бактерицидними властивостями.

Який фільтр вибрати?

Визначаємо продуктивність фільтра залежно від об’єму басейну:

  • 1.5–5 м³ – вибирайте фільтр з продуктивністю до 3 м³/год
  • 5–10 м³ – з продуктивністю від 3 до 5 м³/год
  • 10–20 м³ – з продуктивністю від 5 до 8 м³/год
  • Від 20 м³ – не менше ніж 8 м³/год.

Вибирайте фільтри відомих та перевірених брендів: Hayward, Kripsol, Aquaviva, Emaux. Регулярна фільтрація забезпечує воді чистоту та прозорість, а також зменшує витрати дезінфектантів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фільтр вода фільтрування якість води 
Матеріали по темі