Економіка

На початку грудня закупівельні ціни на свинину продовжували знижуватися

4 December 2023, 15:47

За результатами останнього тижня листопада ціни на живець свиней продовжили рух на пониження.

Про це повідомили аналітики Асоціації «Свинарі України» з посиланням на результати щотижневого моніторингу.

«Цінові перемовини минулої п’ятниці для операторів вітчизняного ринку свинини завершилися послабленням заготівельних цін. Так, живець свиней забійних кондицій цього тижня переважно закуповували по 65-68 грн/кг, хоча епізодично звучали ціни як нижче, так і вище згаданої мінімальної планки. Середньозважена ціна заготівлі другий тиждень поспіль втрачає 5% проти попереднього, склавши 66,1 грн/кг. До цієї позначки тяжіють середні ціни на Заході та в Центрі, тоді як на Сході та Півдні ціни дещо вищі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що частина постачальників охолодженої свинини констатує відносно рівномірний перебіг торгівлі без істотних залишків. Окремі нарікають на її млявість через слабший ніж зазвичай попит з боку глибокої м’ясопереробки, яка цього сезону зменшила обсяги запасів. Водночас істотно менші поставки імпортної сировини у кінці осені майже нівелюють зовнішній вплив на ціни закупівлі.

«Щодо прогнозів цінової динаміки на грудень, то більшість заготівельників не очікує передсвяткового ажіотажу на ринку, проте вважають, що у першій декаді місяця та напередодні свят ціна закупівлі має відновитися», - наголошують в Асоціації «Свинарі України».

Моніторинг щотижневих цін з 11 тижня (11-17 березня) по 48 тиждень (27 листопада – 3 грудня) дивіться на графіку:

Нагадаємо, в середині листопада (46 тиждень) на житомирському Житньому ринку продавці запевняли, що ціна на м’ясо не змінилася: свинина коштувала від 160 до 200 гривень за 1 кг.

Як повідомляв Житомир.info, на споживчому ринку Житомирської області у жовтні 2023 року порівняно з вереснем цього ж року спостерігалось зменшення цін на свинину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: свинина ціна продукти м’ясо свиня 
Матеріали по темі