Суспільство

Дзюдоїст з Житомира став чемпіоном України серед спортсменів з вадами слуху

4 December 2023, 16:08

Лука Нетяга виборов золоту медаль на відкритому чемпіонаті України з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху.

Про це 4 грудня повідомляє Житомирська обласна військова адміністрація.

«Житель Житомирщини Лука Нетяга виборов золоту медаль на відкритому чемпіонаті України з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху, який відбувся у Тернополі. Спортсмен здобув перемогу у ваговій категорії до 90 кг», - йдеться в повідомленні.

Загалом участь у чемпіонаті взяли 44 спортсмени із 10 областей України.

«Вік спортсменів — від 15 до 59 років. До організації чемпіонату долучилися представники центру з фізичної культури і спорту людей з інвалідністю “Інваспорт” та Західноукраїнського національного університету. Вітаємо Луку та його тренера Володимира Нетягу з чудовим результатом», - повідомляють в ОДА.

Нагадаємо, 15 червня 2022 року президент України Володимир Зеленський призначив стипендії для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів. Серед стипендіатів Житомирської області – спортсмен Лука Нетяга і тренер Володимир Нетяга.

Як повідомляв Житомир.info, 30 червня 2022 року житомирський дзюдоїст Лука Нетяга, здобув дві золоті медалі в змаганнях з дзюдо на XXIV (24) Дефлімпійських іграх в Бразилії, розповідав журналістам Житомир.info про те, як війна вплинула на його підготовку до змагань.

26 травня 2022 року пресслужба Житомирської міської ради повідомляла, що житомирянин-дзюдоїст Лука Нетяга виборов дві золоті медалі на Дефлімпійських іграх в Бразилії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дзюдо Нетяга чемпіонат спорт спортсмен чемпіон  
Матеріали по темі