Влада

Стартували виплати збільшених сум на капітальні ремонти пошкодженого житла: до 350 тис. за квартиру і 500 тис за будинок

9 December 2023, 10:09

Стартують виплати на капітальні ремонти для тих, чиє житло було пошкоджено через російську агресію, сьогодні передано на виплату 665 мільйонів гривень для майже 3 тисяч людей.

Про це 8 грудня повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Це черговий етап програми єВідновлення – державної грошової допомоги – максимальним розміром до 350 тисяч гривень за квартиру і 500 тисяч за приватний будинок. Гроші будуть надходити двома траншами. Спочатку 70% від погодженої суми, згодом – ще 30%», - йдеться у повідомленні.

На відміну від першого етапу – виплатам на термінові ремонти розміром до 200 тисяч гривень – тут вводиться обов’язкова система подання звітів. Їх буде два: перший – проміжний, коли використана перша частина траншу, і фінальний – коли ремонт вже зроблений.

Для подачі повідомлення про завершений або проміжний ремонт потрібно:

увійти в розділ єВідновлення – «Заяви на виплати»;

обрати об'єкт, про ремонт якого хочете повідомити;

натиснути на «Повідомити про ремонт»;

зазначити, на якому етапі ремонт;

додати до 10 фото, які підтверджують факт виконання ремонту (наприклад фото будматеріалів та чеків);

надіслати повідомлення.

За потребою, комісія зв'яжеться з вами для уточнення деталей. Важливо: другий транш може прийти лише після перевірки комісії місцевої ради.

Як повідомляв Житомир.info, з 15 вересня 2023 року набули чинності зміни до постанови Кабінету міністрів № 381 в частині надання компенсації на проведення робіт у межах капітального ремонту: збільшено суму виплат до 350 тис. грн за квартиру, в разі, якщо не пошкоджено місця загального користування у багатоквартирному будинку, та до 500 тис. грн – на капітальний ремонт будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення Мінінфраструктури житло компенсація пошкоджене майно  
Матеріали по темі