Події

Слідчі повідомили про підозру житомирянину, який кілька днів обкрадав будинок у дачному кооперативі поблизу міста

15 December 2023, 11:00

Житомирянин кілька днів обкрадав дачу у Новогуйвинській громаді. Загальна сума збитків близько 40 тисяч гривень.

Про це 15 грудня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Про зникнення цінних речей зі свого будинку у Новогуйвинській громаді правоохоронців повідомив житель обласного центру. Потерпілий розповів, що за час його кількатижневої відсутності з оселі були викрадені мотоблок, газонокосарка, електроінструменти та інше цінне майно», - йдеться у повідомленні.

Оперативники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів, проаналізували наявну слідову інформацію та встановили причетного до крадіжки. Ним виявився 28-річний житомирянин. Встановлено, що він вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Чоловіка поліцейські розшукали в обласному центрі. Він визнав свою провину в учиненому та розповів, що до оселі навідувався не один раз. Усередину потрапляв через незачинені двері господарського приміщення і кілька днів виносив цінні речі. Не погребував чоловік і набором посуду та кальяном.

Викрадене майно він вже встиг продати. Кошти від продажу поцупленого він вже встиг витратити. Загальна сума збитку, спричиненого потерпілому, становить близько 40 тисяч гривень.

Відтак на підставі зібраних доказів слідчі відділу поліції №1 Житомирського РУП повідомили чоловікові про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Згідно з чинним законодавством таємне викрадення майна, вчинене у період воєнного стану, карається від 5 до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, 31 жовтня у Житомирі з квартири жінки викрали цінні речі та банківські картки. Оперативники кримінальної поліції менш ніж за годину, затримали причетного.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж вересня та листопада 2023 року 23-річний злодій обкрадав будинки у дачному масиві Оліївської громади поки господарі були на подвір’ї або на присадибних ділянках. Серед викраденого - гроші, телефони та банківські картки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція злодій крадій дача дачний кооператив Новогуйвинська громада мотоблок косарка підозра 
Матеріали по темі