Новини компаній

Які приймати таблетки при низькому тиску?

3 January 2024, 11:29

Підняття тиску таблетками може бути важливим завданням у випадках гіпотонії. Однак, перед вживанням будь-яких препаратів, важливо консультуватися з лікарем.

Як швидко підняти тиск

Головний біль, млявість та швидка втомлюваність — ознаки низького артеріального тиску. Зазвичай, люди ігнорують їх, приписуючи ці симптоми іншим захворюванням. Однак низький тиск (гіпотонія) може стати причиною розвитку багатьох ускладнень та хвороб. Тому слід вчасно звернутись до лікаря, купити ефективні ліки від низького тиску в інтернет-аптеці eTabletka та пройти курс лікування.

Що таке гіпотонія

Перш ніж ми дізнаємось, як підняти тиск, слід розібратись з визначенням та іншими важливими деталями. Гіпотонія — це стан, при якому тиск крові в організмі знижений. Іншими словами, сила, з якою кров циркулює через судини, нижча, ніж це потрібно для належної роботи організму. Відповідно, це призводить до того, що органи та тканини не отримують достатню кількість кисню та поживних речовин, які доставляються через судини. Тоді й проявляються такі симптоми, як головний біль, прискорене дихання, швидка втома, підвищена пітливість, затуманена свідомість, загальна слабкість та млявість тощо.

Наслідки низького тиску можуть бути дуже серйозними. Насамперед це гіпотонічний криз, при якому потрібна термінова медична допомога. На додачу низький тиск здатний підвищувати ризик серцево-судинних захворювань та провокувати ішемічний інсульт. Оскільки зростає навантаження на серце. А також негативно впливати на зір і слух, що є наслідком дефіциту кисню в мозку. Крім того, небезпеку гіпотонія становить і для вагітних. Позаяк може впливати на розвиток плоду та спричинити передчасні пологи.

Низький тиск може бути зумовлений різними причинами. Тому для їх визначення потрібен лікар, який знайде причину та запропонує ліки, які будуть найбільш ефективними в питанні “Як підняти тиск”. Тим більше, що вживання ліків від низького тиску має відбуватись під його наглядом і контролем.

Ліки від низького тиску

Відповідь на запитання “чим підняти тиск” можна отримати на консультації з лікарем. Адже лише фахівець може підібрати лікування, яке буде оптимальним для організму з урахуванням причини низького тиску, особливостей організму, співіснування з іншими препаратами та протипоказань. Разом з тим, деякі з них це:

Адреноміметики. Ці препарати покликані підвищити тиск, зменшити втомлюваність/сонливість та покращити працездатність. Проте їх недоліком є короткотривалий ефект. До них відносяться такі засоби, як кофеїн-бензоат натрію, ефедрин.

Краплі від низького тиску. Зазвичай містять рослинні екстракти, які відомі позитивним ефектом на кровообіг і тонус судин. Наприклад, гліцерин, женьшень, елеутерокок та ін.

Ноотропи. Таблетки від низького тиску з такими ноотропами, як пірацетам та гінкго білоба, позитивно впливають на когнітивні здібності. Зокрема, покращують уважність та сприяють концентрації, які могли бути пригнічені внаслідок низького тиску. До того ж ноотропи вміють покращувати кровообіг у мозку.

Аналептики. Ці ліки від низького тиску спрямовані на відновлення енергії, зменшення слабкості та поліпшення інших симптомів гіпотонії. Мова про такі діючі речовини, як кордіамін.

Антихолінергічні препарати. Засоби на кшталт скополаміну направлені на блокування дії ацетилхоліну — речовини, яка звужує судини та знижує серцевий ритм. Відповідно, їхня дія зворотна.

Крім прийому ліків від низького тиску, не менш важливим для зменшення ризику гіпотонії є збалансоване харчування, засноване на споживанні вітамінів та інших корисних речовин, фізична активність, повноцінний відпочинок, запобігання стресу та відмова від шкідливих звичок.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гіпотонія тиск ліки лікар лікування 
Матеріали по темі