Події

Зняла з карток пенсіонера 45 тис. грн та витратила їх: поліцейські викрили 31-річну жительку Житомирської області

3 January 2024, 15:45

На Овруччині поліцейські встановили причетну до крадіжки понад 45 тисяч гривень у пенсіонера.

Про це повідомляє Коростенське районне управління поліції 3 січня.

«2 січня до поліції звернувся 61-річний житель Овруцької громади та повідомив про те, що у нього були викрадені банківські картки та з рахунків зняті кошти. Чоловік розповів, що підозрює у причетності до крадіжки свою знайому, яка влітку гостювала у нього. А про те, що його обікрадено, дізнався лише зараз, адже банківськими картками не користувався. Лише коли отримав повідомлення про заборгованість за кредитним рахунком, занепокоївся. Тож пенсіонер розповів про свою біду дільничному офіцеру поліції, а той допоміг взяти виписку з банку, щоб зрозуміти, що ж відбулося», - йдеться в повідомленні.

Відтак слідчими було розпочато досудове розслідування за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

«Поліцейські з’ясували, що до крадіжки причетна 31-річна жителька Ушомирської громади. Жінка зняла всі кошти з карток, у тому числі й кредитні, та витратила їх. Чужі банківські картки викинула», - повідомляють правоохоронці.

Нині триває встановлення всіх обставин. За вчинене їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Водночас правоохоронці нагадують про необхідність дбати про збереження власного майна.

«Зокрема, не зберігайте цінні речі на видноті. Пам’ятайте, що паролі доступу до банківських карток мають бути відомі лише вам. Не зберігайте пін-коди разом з платіжними засобами. Крім того, не запрошуйте до власної оселі малознайомих людей та не залишайте їх без нагляду», - наголошують у поліції.

Нагадаємо, у березні 2023 року у Шепетівці Хмельницької області поліцейські викрили гастролерку з Житомирської області, яка викрала у місцевої жительки банківську картку та зняла з неї більш як 20 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці листопада 2023 року поліцейські знайшли причетну до крадіжки грошей знайомого в передмісті Житомира 19-річну дівчину, яка кошти витратила на борги й уколи краси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка злодійка картка поліція кредит пенсіонер гроші 
Матеріали по темі