Події

За дві доби жителів Житомирської області ошукали на майже 110 тис. грн: у поліції називають поширені схеми шахрайства

18 January 2024, 14:26

За минулі дві доби зареєстровано 10 кримінальних проваджень за зверненнями ошуканих заявників. А загалом шахраї спустошили їх гаманці на майже 110 тисяч гривень. У межах розслідувань поліцейські встановлюють обставини та причетних до злочинів.

Про це 18 січня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

У поліції розповіли про найбільш поширені схеми шахрайства на Житомирщині:

Так у Звягелі 20-річна жителька райцентру в соціальній мережі «Facebook» побачила публікацію про можливість отримання допомоги від ООН. Тож без вагань перейшла за посиланням і вказала реквізити банківської картки. А пізніше замість зарахування коштів, отримала повідомлення про їх списання. Жінка втратила 1 148 гривень власних заощаджень.

А в Бердичеві 76-річна жінка спілкувалася з «працівником служби безпеки банку», який запевнив жінку про спроби зняття готівки з її картки. Аби «припинити стороннє втручання» вона, за вказівкою співрозмовника, намагалася заблокувати рахунок, тож назвала йому власні персональні дані. Таке спілкування закінчилося списанням 30 тисяч гривень з її банківської картки.

Інший випадок шахрайства на Бердичівщині стався з 31-річним жителем Краснопільської громади. На чоловіка було оформлено кредит 12 тисяч гривень у фінансовій установі. За яких обставин це сталося - нині встановлюють слідчі поліції.

Нагадаємо, 15 січня у поліції розповідали, що шахраї запропонували жительці Ушомирської громади легку онлайн-роботу, натомість жінка втратила майже 100 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 12 січня 2024 року пресслужба Коростенського районного управління поліції повідомила про те, що жителька Коростеня втратила майже 75 тисяч гривень після того, як отримала дзвінок від «працівника банку», який стверджував, що з її картки намагались зняти кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет соцмережі 
Матеріали по темі