Місто

У Житомирі вшанували пам’ять «кіборгів», які захищали Донецький аеропорт

19 January 2024, 13:35

У Житомирі 19 січня вшанували пам'ять «кіборгів». Без урочистостей представники обласної та місцевої влади поставили лампадки до пам’ятника «Захисникам України у війні з російським агресором», а також до меморіальних стендів на майдані Соборному.

«Завтра ми будемо по-новому відмічати День пам'яті захисників, кіборгів Донецького аеропорту. Хочу сказати, що це був справжній приклад, який і зараз, на сьогодні надихає наших хлопців і дівчат, які боронять нашу державу. В цей день хочу згадати героя України Ігоря Герасименка, народного депутата України, який один із прикладів саме героїчності, який зараз у Верховній Раді відстоює також інтереси в комітеті оборони, відстоює інтереси наших хлопців і дівчат. Ми повинні пам'ятати задля нашої майбутньої перемоги», – сказав начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Цього дня задумуємося, згадуємо та вшановуємо пам'ять наших героїв. Дякуємо за те, що можемо сьогодні вшановувати пам'ять і розуміємо, хто надає нам таку можливість. Наші Герої закарбувалися назавжди у нашій пам'яті. Слава Героям!», – секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.

Зазначимо, що згідно зі спільним наказом від 2022 року Міністра оборони України та Головнокомандувача Збройних Сил України, щороку 20 січня в Україні відзначають День вшанування захисників Донецького аеропорту

Нагадаємо, що у 2023 році у Житомирі на декількох локаціях паралельно відбулися заходи з вшановування захисників Донецького аеропорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День вшанування захисників Донецького аеропорту кіборг ДАП День Соборності Донецький аеропорт Бунечко Клімінський 
Матеріали по темі