Місто

Мешканці будинку на вул. Довженка у Житомирі лишилися без газопостачання через те, що у систему потрапила вода

22 January 2024, 11:39

У Житомирі мешканці будинку лишилися без газопостачання.

Про це 22 січня повідомляє Міністерство енергетики України.

«У м. Житомир внаслідок потрапляння води в систему газопостачання припинено газопостачання 16 абонентам. Причина встановлюється», - йдеться в повідомленні.

У Житомирській філії «Газмережі» журналістам Житомир.info розповіли, що роботи із відновлення газопостачання тривають.

«20 січня о 21.20 на аварійно-диспетчерську службу надійшов виклик про відсутність газу від споживачів будинку на вулиці Довженка, 44. За адресою виїхала чергова бригада. Під час перевірки з’ясувалося, що, відкручуючи запірну арматуру, з мережі тече вода. Наша бригада діяла за алгоритмом. Сьогодні вранці наші працівники працюють на об’єкті, проводять обстеження. Основна мета – потрапити у квартири, щоб перевірити чи є вода у лічильниках. Зараз там 16 квартир без енергоносія. Наші бригади розмістили оголошення про те, що тимчасово припинено газопостачання у зв’язку з цією ситуацією. Задача наших працівників – перевірити наявність води в газомережах, наскільки там багато води. Проводиться обхід, але оскільки зараз ранок понеділка, то не усі мешканці є вдома, тож це ускладнює процес. Однак маємо надію, що впродовж дня буде з’ясована кількість підтоплених лічильників і порушника, який скоїв самовільне втручання у газорозподільчу мережу. Тоді наші працівники займуться відновленням газопостачання до цього під’їзду та квартир», - розповіла начальниця пресслужби Житомирської філії «Газмережі» Юлія Петришина.

Газовики нагадують, що самовільно втручатися в системи газопостачання заборонено законом.

«Не можна самовільно втручатися у внутрішні газові мережі. Цього разу затопило водою, але можуть бути серйозніші наслідки: міг статися вибух газу. Відповідно до закону, споживачі повинні повідомляти газорозподільну компанію про будь-які дії, які вони планують – наприклад, замінити чи встановити обладнання. У таких випадках приїжджають наші фахівці, припиняють розподіл газу, а після завершення робіт – відновлюють. Оскільки це має бути безпечно для людей», - наголосила Юлія Петришина.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня 2022 року мешканці житомирської триповерхівки на вул. Коцюбинського 1 червня звернулися до аварійно-диспетчерської служби «Житомиргазу» через відсутність блакитного палива, натомість з конфорок газових плит текла вода.

У серпні 2021 року мешканець однієї з житомирських багатоповерхівок самовільно втрутився в газову мережу та «запустив» у неї воду, таким чином понад 240 квартир у двох будинках на вулицях Домбровського і Небесної сотні лишилися без газопостачання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ вода газомережа аварія Петришина Довженка газовик лічильник  
Матеріали по темі