Місто

У Житомирі шукають тих, хто надаватиме послуги денного догляду для молоді з інвалідністю

22 January 2024, 12:44

У Житомирі шукають тих, хто зможе надавати послуги денного догляду для молоді з інвалідністю.

Оголошення про проведення конкурсу оприлюднене на сайті Житомирської міської ради 19 січня.

«Відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 17.01.2024 № 61 департамент соціальної політики оголошує конкурс на надання соціальної послуги денного догляду осіб з інвалідністю (молодь від 18 до 35 років) шляхом соціального замовлення та компенсації надавачу вартості соціальної послуги за рахунок коштів з місцевого бюджету. Конкурсні пропозиції складаються державною мовою і подаються в паперовій формі особисто до 09 лютого 2024 року», - йдеться в повідомленні.

Термін оголошення результатів конкурсу - до 16 лютого 2024 року.

Детальніше про умови конкурсу читайте ТУТ.

Зазначимо, що 17 січня Житомирська міська рада повідомляла про те, що у громаді впроваджують послугу денного догляду для осіб з інвалідністю від 18 до 35 років.

«Відповідне рішення затвердив виконавчий комітет міської ради. Ця послуга є затребуваною в громаді, оскільки до 18 років діти з інвалідністю проходять реабілітацію та денний догляд на базі Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Житомирської міської ради. Важливо, щоб особи, що потрапили в складні життєві обставини та потребують сторонньої підтримки та допомоги, і після 18 років мали змогу отримати таку послугу», - йдеться в повідомленні.

«Ми хочемо організувати в громаді надання цієї базової послуги, передбаченої законом України, на підставі соціального замовлення. Тобто на конкурсних засадах залучити громадський благодійний сектор, який спроможний цю послугу надавати, з фінансовою підтримкою з місцевого бюджету», — зазначає директорка департаменту соціальної політики міської ради Вікторія Краснопір.

Комплекс заходів, спрямованих на створення умов забезпечення для життєдіяльності осіб з інвалідністю зазначеної вікової категорії, мають включати забезпечення умов для денного перебування, зокрема і забезпечення не рідше одного разу на день харчуванням, формування та підтримку навичок самообслуговування, допомогу в самообслуговуванні, психологічну підтримку та дозвілля. Для цього надавач послуги формує команду із фахівців-психологів, соціальних працівників, реабілітологів, дефектологів та ін.

Нагадаємо, на території Житомирської міської територіальної громади упродовж 9 місяців 2023 року особами з інвалідністю визнали понад 1900 осіб працездатного віку, це удвічі більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – всього 800 осіб. Про це йдеться у проєкті Програми соціально-економічного і культурного розвитку Житомирської міської територіальної громади на 2024 рік, який оприлюднили 12 грудня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, 4 грудня 2023 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин повідомив про те, що у студентському конкурсі на кращий проєкт реабілітаційного центру для військових визначили трьох переможців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс інвалідність Краснопір догляд молодь людина з інвалідністю соцзахист міськрада  
Матеріали по темі