Події

Стріляв на дитячому майданчику в одному з дворів Житомира та пошкодив щонайменше 6 автомобілів: поліцейські затримали причетного

24 January 2024, 17:28

Пізно ввечері 23 січня у подвір’ї багатоквартирного будинку керманич «Mitsubishi» заїхав на дитячий майданчик, а на зауваження одного з жителів відреагував пострілом зі зброї. На щастя, ніхто з людей не постраждав.

Про це 24 січня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Повідомлення про вчинення хуліганства в одному з житлових районів обласного центру надійшло на спецлінію 102 пізно ввечері 23 січня. На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського райуправління, а також патрульні поліцейські УПП області. Зі свідчень очевидців, близько 21:50 36-річний чоловік вдарив своїм авто кілька припаркованих транспортних засобів, а потім намагався поїхати геть. Слідчі вилучили з автомобіля причетного чоловіка пристрій для відстрілу гумових куль, кілька патронів до нього, гільзи, ніж, предмет, схожий на імітаційну гранату, пневматичний пістолет з набоями до нього та телефон. Також вилучили транспортний засіб. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Мотиви своїх дій чоловік пояснювати правоохоронцям відмовився», - йдеться в повідомленні.

Згідно з висновком медичного освідування чоловік був у стані алкогольного сп’яніння. Слідчі кваліфікують його дії за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Нині вирішується питання про повідомлення фігурантові про підозру.

Чинним законодавством такий злочин карається від 3 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, схожа подія відбулася того ж вечора, 23 січня, і в Любарі. Водій «Mitsubishi» кілька разів в’їхав у авто поліції, а перед тим стріляв. Правоохоронці затримали причетного 45-річного місцевого жителя. Під час огляду автомобіля виявили пістолет, понад 130 набоїв різного калібру, упаковку набоїв до пневматичної зброї та ще одну – з еластичними кулями, кілька гільз, мобільний телефон та планшет. Все це було вилучено та направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Також поліцейські вилучили транспортний засіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція водій зброя стрільба стрілялина таран патрульний затримання набої пістолет патрони ніж гранат 
Матеріали по темі