Суспільство

Десантник з житомирської бригади за місяць знищив понад сотню росіян та врятував з полону військовослужбовця ЗСУ

26 January 2024, 09:48

За місяць знищив більше сотні росіян за допомогою дронів.

Про це 26 січня повідомляє Служба зв'язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України.

«Сучасну війну називають війною дронів. Саме вони дістають дані про пересування ворога, корегують артилерію, нищать техніку і піхоту окупантів та навіть можуть врятувати полонених побратимів», - розповідають у 95-й бригаді.


Фото: Служба зв'язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України

Так нещодавно аеророзвіднику Євгенію вдалося врятувати бійця сусідньої бригади.

«Нас відправили на один із напрямків працювати зі скидами, кожного дня ми займалися винищенням ворогів, так і набивали руку,- згадує десантник. - В один із днів ми відсікали резерви противника, які наступали на опорний пункт. По радіостанції нам сказали, що одному із підрозділів потрібна допомога у знищенні ворогів. Після кількох вдалих вильотів ми зрозуміли, що там є полонений, довелося працювати в складнішому режимі, щоб не нашкодити йому».

Євгеній почав знищувати ворогів навколо полоненого. Чоловік зізнається, що це була дуже напружена робота, десантник хвилювався, щоб не завдати шкоди побратиму. Коли полонений зрозумів, що ворогів навколо стало менше, він вирішив рухатися.


Скриншот з відео «Десантник з Житомирської бригади за допомогою дрона врятував з полону українського військового»

«Кожен виліт в сторону полоненого лякав ворогів, вони кидали зброю та тікати, боялися за своє життя, але дарма, ми їх наздоганяли, - з посмішкою каже аеророзвідник. - Коли ворогів залишилося троє, полонений спробував втекти, йому явно було недобре, я думаю, що його побили, адже він ледве виліз з окопу і почав рухатися від противника».

Один з росіян вибіг і почав зупиняти чоловіка. Євгеній скинув гранату, яка ще була одна на його мавіку. Вона «затрьохсотила» росіянина і наш побратим продовжив рухатися до своїх.

«Наступний виліт після перезаряджання я побачив, що чоловік не рухається. Побачивши дрон і зрозумівши, що це свої, він почав показувати, що в бліндажі поруч сидять орки - наступна граната полетіла туди. Все відбувалося дуже швидко, плану дій ніякого не було, імпровізували, - розповідає військовий. - Я опустив дрон, як можна нижче й увімкнув нижню підсвітку і так рухами дрона показував куди йти, й таким чином я вивів бійця до його підрозділу».


Скриншот з відео «Десантник з Житомирської бригади за допомогою дрона врятував з полону українського військового»

Звільнивши чоловіка з полону, Євгеній направив «пташку» назад, щоб зачистити територію. Тоді довелося зробити декілька скидів ще для зачистки опорного пункту.

Євгеній один з найрезультативніших бомберів бригади - лише за один місяць він вразив понад сотню ворожих цілей.

«Найголовніша моя мотивація, щоб моя дружина та донька жили в мирі. Моєю метою ще з 2014 року стало вигнати окупантів з наших земель, це я і продовжую робити, - говорить десантник. – ще до повномасштабного вторгнення я був готовий, зібрав речі, які мені були потрібні. 23 лютого зателефонували з військкомату. Наступний день я зустрів на вокзалі під час відправлення в бригаду».

Технології не стоять на місці, через це й війна змінюється. Нова зброя, техніка, яка відіграє велику роль на полі бою, все змінюється. Саме креатив, на думку військового, жене технології.


Скриншот з відео «Десантник з Житомирської бригади за допомогою дрона врятував з полону українського військового»

«За свою службу в армії, я часто спілкувався з полоненими, вони дійсно зомбовані, абсолютно вірять в те, що показує телевізор. На жаль, щоб ефективно нищити окупантів, нам потрібно більше дронів, але не всі це розуміють, краще пустити декілька дронів, щоб знищити ворога, ніж ризикувати бійцями», - говорить воїн.

Оператор дрона це інтелектуальна робота для того, щоб ефективно виконувати завдання, потрібен відпочинок. У нього має бути ясний розум і сили постійно вдосконалюватися.

«Обов’язок кожного захищати свою країну та сім’ю, потрібно переступати через страх, само собою нічого не вирішиться, - каже військовий. - Кожен має прийти на допомогу армії. Два роки на війні – це складно!».

Нагадаємо, 1 січня стало відомо, що десантник з Житомирської бригади врятував з полону українського солдата за допомогою дрона.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 95-та бригада десантник дрон бригада 95-та ОДШБр ДШВ 95 ЗСУ росяінин окупант бомбер дронщик  
Матеріали по темі