Місто

У Житомирі підписали меморандум і відкрили офіс декарбонізації та енергоефективності

26 January 2024, 16:49

26 січня у Житомирі місцева влада спільно з фондом Держенергоефективності підписали меморандум про відкриття офісу декарбонізації та енергозбереження.

«Енергоефективність і саме повноваження агентства – це кроссекторальна політика, яка стосується всіх секторів економіки, тому що ми відповідаємо за ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів в країні і реалізовану політику в цій сфері. Відповідно, ми будемо працювати в регіоні разом з місцевою владою, з муніципалітетом, з усіма комунальними закладами, з бізнесом, з населенням та зі всіма групами, про які я зауважила», – голова Державного агентства з енергоефективності та енергозабезпечення України Ганна Замазєєва.

Офіс знаходиться на вулиці Покровська, 4. Його робота полягає в тому, щоб надавати консультації населенню, підприємствам, установам та організаціям щодо зменшення викидів CO2 та заощадливого використання енергії.

«Може звертатись і населення, і бізнес, і комунальний, і державний сектор. Тобто будь-хто, хто має питання сьогодні в сфері декарбонізації державної ефективності може звертатися для отримання консультації. Працюють працівники міської ради, які є енергоменеджерами міста і всі консультації будуть надані за методологічної підтримки фонду державної ефективності», – говорить перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Також скоро з’явиться онлайн-ресурс «Національна платформа декарбонізації», якою зможе скористатися будь-хто, щоб отримати знання з енергоефективності.

«Ми будемо надавати іншим видам власності житлових будинків також допомогу. І плюс в рамках платформи це такий онлайн інструмент доступний декарбонізації. Кожна людина, кожне підприємство має змогу отримати необхідні знання з енергоефективності. Для громадян нам буквально розписано покроково, що ти можеш в себе вдома економити. Ми зібрали інформацію з різних джерел, з багатьох країн світу», – розповідає перша заступниця голови Державного агентства з енергоефективності та енергозабезпечення України Марія Малая.

Платформа повноцінно запуститься у роботу з квітня цього року.

Нагадаємо, 27 грудня житомирські ОСББ розповідали, що сплачують менше за тепло, бо модернізували свій будинок скориставшись державною програмою «Енергодім».

Як повідомляв Житомир.info, станом на 11 лютого 2022 року у Житомирській області шість громад підписали меморандуми з Фондом енергоефективності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: енергоефективність декарбонізація фонд Держенергоефективності меморандум Замазєєва Ольшанська Малая 
Матеріали по темі