Місто

День «замінувань» у Житомирі: окрім ліцеїв подібні повідомлення отримали медзаклади та інші навчальні заклади (оновлено)

29 January 2024, 14:21

У Житомирі перевіряють повідомлення про замінування медзакладів міста.

Про це в обідню пору 29 січня Житомир.info повідомили читачі.

У коментарі Житомир.info в пресслужбі ГУНП у Житомирській області підтвердили інформацію та проінформували, що подібні повідомлення отримали і навчальні заклади обласного центру.

«О 12.15 надійшло повідомлення від працівника Житомирської обласної клінічної лікарні про те, що на їх електронну адресу надійшов лист про замінування всіх медичних закладів міста Житомира. О 13.24 надійшло повідомлення від працівника Житомирської Політехніки також про замінування коледжів, інститутів та університетів. Правоохоронці перевіряють зазначені заклади та установи», - зазначила речниця ГУНП Вікторія Дубовик.

Крім того, вона додала, що під час перевірки ранкового «замінування» ліцеїв міста вибухонебезпечних предметів не виявили.

«Цього ж дня о 13.00 було завершено обстеження 56 ліцеїв та прилеглих територій, будь-яких вибухонебезпечних та підозрілих предметів не виявлено. Евакуйовано близько 1500 чоловік, рух транспорту не перекривався. Було задіяно 40 працівників поліції. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення, передбачена ч. 2 ст. 259 КК України», - зазначила Вікторія Дубовик.

Нагадаємо, зранку 29 січня користувачі соцмереж повідомляли, що у Житомирі замінували ліцей №28, а у поліції інформували, що перевірка проводиться у всіх ліцеях.

Оновлення: Поліцейські завершили обстеження медичних установ та навчальних закладів міста Житомира. Будь-яких вибухонебезпечних та підозрілих предметів не виявлено. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення, передбачена ч. 2 ст. 259 КК України.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 26 січня 2024 року Поліський національний університет отримав лист про замінування, правоохоронці працювали за алгоритмом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка школа ліцей медзаклад навчальний заклад поліція Дубовик 
Матеріали по темі