Суспільство

Житомирські рятувальники за добу прибрали 5 повалених дерев, відкачали воду з будинків та врятували замкнених людей

6 February 2024, 14:51

Відкачували воду, прибирали 5 повалених дерев, рятували людей – 9 виїздів на проведення аварійно-рятувальних робіт упродовж доби.

Про це 6 лютого інформує пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«5 лютого о 12:27 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Заремля Баранівської територіальної громади Звягельського району через сильні пориви вітру дерева впали на автодорогу та перекрили рух транспортним засобам. Про це рятувальників сповістили водії, які не могли проїхати повз перешкоди. Бійці ДСНС, котрі виїхали до місця події, за допомогою бензопили розрізали їх та прибрали з проїжджої частини дороги. Аналогічна допомога надавалася у м. Бердичеві та поблизу с. Рудня-Пошта Тетерівської громади Житомирського району», - йдеться в повідомленні.

Також надзвичайники відкачували ґрунтові води з приватних домоволодінь. Зокрема, у с. Корчівка Овруцької територіальної громади Коростенського району підтопило житловий будинок та город. Рятувальники, застосовуючи мотопомпи та пожежний автомобіль відкачали там близько 160 куб. м води та ще 10 куб. м води — з підвалу багатоповерхівки в смт Лугини.

«Також за трьома адресами бійці ДСНС провели аварійно-рятувальні роботи з відкривання вхідних дверей до квартир, мешканці яких перебували у непритомному стані або не могли самостійно пересуватися і потребували невідкладної допомоги», - інформують у ДСНС області.

Нагадаємо, 5 лютого у Романові бійці ДСНС врятували чоловіка з глибокого колодязя.

Як повідомляв Житомир.info, 3 лютого 2024 року під час гасіння пожежі в с. Корчмище Житомирського району рятувальники виявили тіло 63-річної жінки. Того ж дня у с. Селець Коростенського району вогнеборці ліквідували пожежу у дерев’яному приватному будинку. На момент прибуття бійців ДСНС сусіди винесли з будинку тіло 61-річного власника без ознак життя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС помпа повалене дерево двері рятувальник вода  
Матеріали по темі